Ozzi

Hovrikets TinTin ToyBoy
 2002.05.10  –  2016.02.10
Ras: Basset Fauve De Bretagne
Mor: Vidocq’s Essy L’Elegante
Far: Dyfrgi’s Ferrari

Ozzi har flyttat till himlen och lämnat ett stort tomrum efter sig. Vila i frid min kära vän.

 
Ozzi, min första egna hund. Det finns så mycket att berätta om denna lilla glädjespridare. Han är en hund med mycket personlighet som ger stora tassavtryck i folks hjärtan. Idag är Ozzi en glad pensionär som bor hos mina föreldrar.

I Ozzis yngre dagar tränade och tävlade vi otroligt mycket agility. Med ganska dåliga resultat, Ozzi visste precis när det var tävling och man kunde hitta på hyss. En favorit var att springa runt i publiken och flörta med andra hundar. När han väl höll sig på banan var han otrolig hindersäker och duktig på handling men ofta tappade vi på farten och fick tidsfel. Jag tror vi hade totalt tre rivningar under vår karriär. Ozzi passade bra på dåtidens klass 3 banor då han var säker på handling och ofta höll sig bättre på banan när det hände saker hela tiden än på klass 1banorna där det fanns raksträckor och tid för bus. Tyvärr tog vi oss aldrig ur klass 1. En pinne lyckades vi få i Agility1.

Men vi har gjort mycket annat med. Viltspår, personspår, sök, lydnad, freestyle, flyboll och rallylydnad har även tränats flitigt på sidan av agilityn. Tyvärr har vi inte tävlat så mycket i de här grenarna, några lydnadstävlingar med hemska reslutat, en viltspårstävling som gick superbra, men fick brytas på grund av skadad tass 5m innan klöv. Utställningar har vi med besökt ett par gånger, dock har Ozzi en för bra jaktkropp, höga ben och inte så mycket löst skinn. Men vi blev BIR på en rastävling för en fransk domare.

Han är min lilla ögonsten som får sig ett freestylepass varje gång vi ses. Då blir lilleprins glad.

adventshoppet

Annonser