Idag har jag haft en så härlig dag med Ida och Jossan. Vi starta dagen i fårhagen med våra duktiga vallhundar. Lynn har nog inte vallat mer än 15 gånger i sitt liv och jag har känt mig liten vilsen hur jag ska gå till väga. Jag har haft henne i lina och mest föst mot staket. Sista tiden har jag haft svårt att ta mig ut o valla för jag har inte haft någon plan hur jag ska gå vidare men efter dagens 3pass känner jag mer klarhet i hur jag ska göra. Det var roligt att se utvecklingen i hennes pass under dagen. Kite fick ett pass på fältet och gjorde några fina fråndrivningar. Dagens wow var Fixa som verkligen vilat sig i form. Hon var så lugn, cool och trygg i hagen – imponerande vad lite tid och mognad kan göra.

Efter vallning hade vi lunch och fika-paus. Välbehövligt och mysigt.

Vi kände oss inte riktigt färdiga med vallningen så vi gjorde ett pass var till, tänk att hundträning kan vara så beroendeframkallande.

När hundarna var nöjda i fårhagen åkte vi till fotbollsplanen där vi gick en liten promenad och avslutade med ett varsitt lydnadspass. Lynn kämpade igenom sin lilla kedja (runda kon, ff, inkallning, sitt u gång) väldigt fint och jag valde att pausa henne efter den.

Idas och Jossans hundar körde lite längre pass. Kite fick vila från lydnaden, hennes kropp fixar inte för mycket påfrestning och jag vill verkligen inte att hon ska bli halt/dålig igen.

Efter lydnaden åkte brudsen hem och jag tog mina fyrbenta och avslutade med en promenix i kvällssolen.


 

Annonser