Jag älskar sociala medier, jag har lärt mig så mycket via bloggar, youtube, instagram och Facebook. Hundtränare är fantastiska på att dela med sig av kunskap och inspiration. Vi har även skapat ett fint kontaktnät. 

Finns det några nackdelar då? Ja för mig iaf.  Jag jämför mig. Jag önskar jag inte gjorde det och jobbar mentalt hela tiden för att inte göra det. Alla har vi olika förutsättningar, kunskap och framför allt hund-individer. Det viktigaste är ju trots allt att man har roligt med sin hund och jobbar som ett team framåt. 

Även yttre omständigheter, jobb, familj och andra intressen. Vissa tränar hund 2ggr/dag 7 dagar i veckan och vissa på 2ggr i veckan. Då kan man självklart inte förvänta sig samma resultat. 

Jag har jobbat med saker som inte syns så mycket, framförallt har jag sorgbearbetat hela året och bryter fortfarande ihop av saknaden efter Tova. Det är tungt mellan varven och varje gång jag gör något för första gången utan henne är det egna ledsamma kapitel. Jag var tex på rallytävling i helgen vilket rev upp så många känslor och tankar. Jag är tacksam för påminnelsen över att ta tillvara på tiden man har med sina hundar.

 

Lynn o jag har kommit igång med träningen, nu äntligen och det är så roligt och utmanande. Vi har fått jobba mycket på belöningsutveckling för engagemangets skull. Det har varit svårare än jag trott med en hund utan matintresse. Nu har Lynn levlat upp och vi har kunnat börja med små inlärningsprojekt inne och grunder ute. Det händer små framsteg i varje pass. Är glad att jag gett henne tid att utvecklas istället för att driva på träningen, vi har ju många år kvar tillsammans! Nu har vi väldigt roligt tillsammans och håller på att trampa upp en stig som passar oss ❤  

Men återigen, tack alla sociala medier för inspiration, kunskap och pepp ❤

Annonser