I måndags for jag och hundarna till Karlstad för att träffa goa Louise med Snipe. Vi började kvällen med lydnad. Jag har varit väldigt uppgiven i lydnaden för jag inte kunnat hantera Kites stress och ljud. Louise stöttade, peppade och kom med många bra ideér och tankar hur jag ska gå tillväga. Vi fick snabba framsteg och resultat i träningen. Så roligt!

Tisdagen var speckad med mer lydnad. Vi träffade Diana och Lotta på Kils BK där vi hängde från 10-16. Många härliga timmar med lydnadsträning och gott snack. Kite fortsatte att utvecklas och vi fick till många fina sekvenser. Lilla Lynn fick med leka lite och vi fick gnugga geni-knölarna i hennes ff. Jag har lyckats belöna fram fula huvuddippar och lite smyg, tror dock vi har en bra plan nu.

Vid 16 packade jag in hundarna i bilen och åkte till Lynns uppfödare Maria där vi vallade. Både Lynn och Kite fick sig lite träning. Även där fick vi med många bra tankar och verktyg. Vi följde med Maria ner till Dogorama där hon gick på kurs och vi passade på att gå en promenad runt en liten sjö. Passade på att massera Kite i väntan. Hon blir väldigt spänd i musklerna av mycket träning och måste alltid underhållas med stretching och massage. Upp/nedvärmning är med väldigt viktigt för att hon ska klara intensiva dagar, dock har det varit svårt att hålla det efter varje pass.

come to me jollyctm lynn 3ctm lynn vallarkite vallar border collie

Efter kursen åkte vi till Kil och Felicia som har syster Eya. Riktigt släktkalas för hundarna de här dagarna. Det blev full fest när de träffades. Desto svårare att få till en gruppbild på töserna.

Onsdag började jag med en promenad med alla voffarna och stretchade igenom Kite för kommande dag. Hon kändes helt okej i kroppen, det glädjer mig att känna. Vi åkte till Maria för lite mer vallning. Båda flickorna gjorde bra, lugna pass i värmen. Nu ska Lynn vila från får i ca 2veckor innan nästa tillfälle. Kite hjälpte vi att hitta en lugn och avslappnad attityd. Hon var fin att titta på.

Avslutningsvis mötte vi upp Linnea, flexiveterinären som hade Kite o Snipes syster Lark för ett snabbt hej och vaccination inför Snipes kommande VM-start i Belgien. I samma lilla by hittade vi en fotbollsplan där vi körde ett snabbpass lydnad till. Kite gick såå bra, såhär snabba resultat har vi inte haft på flera år. Hon gjorde en fjärr med fyra skiften utan natt låta. Kan låta lite för många, men för oss är det en stor vinst. Blev så glad av detta pass. louise kite fritt följ

Tack Louise för tre fantastiska dagar ❤

Annonser