Lilla Lynn har bott hos oss ett tag nu och hon är verkligen en härlig prick. Hon är så mysig och kelsjuk. Hon har tänt till på fåren 100gånger om och visar en vacker stil. I tävlingslydnaden står vi lite still. Jag har fått lite hjärntilt och vet inte hur jag ska lära in. Känner mig helt handfallen… jag som brukade älska inlärning. Förstår inte var min kreativitet är. Tror det kanske grundar sig i att jag inte vågar shejpa in nya trix för jag är rädd för frustration och när jag lockar fastnar jag i lockandet. Denna vecka har jag dock utmanat mig själv i att lära in ”gå runt”. Lynn snappade fort. Hon är så söt. Jag måste nog bara våga testa mig fram och inte vara så rädd, för en sak är säker. Hon kommer inte lära sig några lydnadstrix om hon inte tränas 😉

I vardagen har den lilla bushunden börjat hitta på hyss. Eller jag har inte lärt henne vett och etikett helt enkelt. För det är ju helt vanliga hundbeteenden hon ägnar sig åt, tex smita in i fårhagen och valla en sväng eller skälla ut korna i hagen bortom ängen. Någon vardagsträning att fungera på promenader har det inte heller blivit. Vi körde en kampanj på några veckor att miljöträna i stan men jag upplevde att hon var lite ung för att utsättas för den tuffa miljön. På så sätt ges stadshundar mycket bättre förutsättningar för att fixa störningar tänker jag. De blir så härdade av att det konstant händer saker. På våra skogspromenader möter vi ju aldrig någon, enbart harar och hjortar… men att åka till stan varje dag är inte hållbart i någon synpunkt.

Vi har iallafall anmält oss till en valpkurs i stan för att strukturera upp vardagsträningen lite. Känner att hon behöver se hundar av andra raser än BC, träna inkallning, koppelgående och passivitet. Det självklara valet föll på Tillsammans hundcenter och Maria Löf.

Maria är en gammal vän från Stora segerstad där vi pluggade företagande med hund ihop. Maria är en fin vän även om vi inte träffas så mycket längre. Så det ska bli lite extra roligt att gå kursen.

 

emil tova rullstol

Tova och Marias hund Emil var bästa vänner ❤

Annonser