Igår kom min kusin Mikaela hit från Norrtälje med sina tre BC-flickor. Det var toklänge sedan vi sågs, väldigt roligt att vi äntligen fick till en träff(inte lätt när båda jobbar skift). Vi gick en långpromenad i skogen och pratade ikapp. Måste bara säga att jag älskar BC’s så mycket. 5 hundar som aldrig/väldigt länge sedan de träffats släpps ut ur bilarna och bara kan umgås som om de ses varje dag. Ingen hetslek, gruff eller annat otyg.

Vi tog ett varv i fårhagen med Mickis hundar innan vi gick in och lagade mat. Senare på kvällen slöt Sofie upp med sin BC-flicka Min upp och vi ägnade resten av kvällen åt god mat, ostar, vin och prat. Så mysigt att träffa långresta vänner.

Idag har dagen varit fullspäckad. Vi började med en lång lyxfrukost innan vi åkte till skogen för en långtur. Solen sken, fåglarna kvittrade och marken var bar från snö. Älskar vår! Hundarna njöt av skogen, badade, busade och umgicks på hundigt vis. Det kom även en stor flock dovhjort som hundarna glatt tittade på och gick vidare helt utan intresse. Duktiga jyckar !

Med välrastade hundar åkte vi till fotbollsplanen och tränade ett kort pass lydnad. Lynn gjorde lite lekövningar tex springa rakt mot ”publiken” och hämta leksak, följsamhet och inkallning. Hon är så rolig att träna med, än så länge väldigt trygg och arbetsvillig.

Hundarna fick vila medan vi lagade lite lunch. Jossan slöt upp inför eftermiddagens vallning. Vi drack kaffe i hagen och njöt av duktiga bordercollies. Kite fick ägna sig åt  publikvallning. Vi har en bokad privatlektion imorgon, men hon blev lite halt på höger fram förra fredagen så jag vet inte om jag kommer kunna köra. Hon har dock varit bra de senaste dagarna. Beroende på hur hon går imorgon så avgör jag hur vi gör. Annars tar Jos och Ida över min tid.

Det har varit två väldigt trevliga dagar. Det passar mig bra att vara ”valp-ledig”. Jag har nämligen tagit ledig alla förmiddagar fram till maj för att kunna vara hemma med Lynn. Jag är så glad att jag har så många fina vänner att dela mitt intresse med ❤
Spontant när det är som bäst.

Annonser