Idag har varit en dag i hundträningens tecken. Sofia och Jossan har varit med mig i Vånga. Vi började med en liten promenix som uppvärmning och lite socialisering för Lynn. Det gick väldigt bra, hon är en cool liten tjej.

Sedan drillade vi varandra i lydnad ett par härliga timmar. Solen sken, fåglarna kvittrade och hundarna var väldigt duktiga. Jag jobbade på cirkus, fritt följ och rutan med dolt skick. Vi har fortfarande problem med cirkus, hon går gärna på hindren på vägen ut. Jag bytte ut bollbelöning mot godis för att öka uppgiftstänket men då blev Kite osäker och började båga flera meter runt kon istället. Så i två pass har jag blandat med olika hjälper, belöningar och ord. Dagens pass kändes bra. Vi får se i nästa pass hur förståelsen ser ut då.sofia-palmqvist-titankite-cirkus-lydnadkite-apport-louise-karlgrenjosefine-vera-cirkusfixa-rutan-lydnad

Vi åkte hem och käkade lite lunch medan hundarna vilade en stund. Efter det var det dags för en ny uppvärmningsrunda och vallning. Vi byggde en gammal VP-liknande bana med delning istället för fålla. Så galet kul och nyttig träning. Vi plockade ut fyra får och körde på.

ardag-maclynn-border-collie-valp

Jag har inte vallat sedan jag bloggade sist men Kite har nog läst inlägget eller studerat hur Björn gjorde, för tusan så duktig hon var. En sträcka när vi skulle ställa ut fåren för Sofias hämt var riktigt kul att se. Hon brukar annars försöka ta fåren så snabbt som möjligt till mig men idag putta hon, flanka för att bromsa och puttade lite till för att få dem i rätt riktning. Visst var inte alla sträckor så men det var coolt att se hur hon gjorde när hon fick arbeta själv.

ardag-mac-2

ardag-mac-3

Ardagh Mac

josefine-vera-vallning-delning

Jos och Ver gjorde en riktigt snygg delning !

kennel-lerkulans-vera

Vera o fåren i en framdrivning

Banan vi gjorde gick bra, hämtet var bra(inte för vid), slog över lite men ej påverkad av utställaren. Fint upptag och rak framdrivning tills jag började vissla lite tokigt, blev lite stressad inför rundningen runt mig. Rundningen gick dock väldigt bra. Vi var av första benet, jag var lite stressad igen och Kite fick inte till riktningen. Vi kom på linjen och träffade grindparet. Andra benet fråndrivning var grymt, mot drag men ändå lugnt och rakt. Träffade grindparet och vinklade upp i drivning mot delningsring. Mycket drag mot kompisarna, blev lite snurr i ringen innan vi fick stopp på fåren och kunde dela. Bra delning på 4a får! Så roligt att köra bana igen, har nog inte gjort det sedan jag bodde i Skallnäs vilket är 1,5år sedan.

En himla bra dag i bästa vänners sällskap ❤kite-mac-lynn

Annonser