I fredagsmorse åkte jag till Motala och mötte upp Ida. Tillsammans for vi upp till Karlstad i Värmland. Där träffade vi Louise, Sabina, Jennifer och Madelaine i Dogorama-hallen för några timmars lydnadsträning. De laddade för tävling som skulle hållas på lördagen. Jag fick med mig många bra tips och tankar hem. På kvällen hade vi pizzamys hos Louise och snicksnackade ifatt hela kvällen.

jennifer-nero

Det blev tidigt upp på lördagen för att åka till Dogorama och kolla på tävlingen. Jag såg eliten och alla var så duktiga, de platsar verkligen i landslagsgruppen! Det ska bli så roligt att testa mina nya verktyg jag fått med mig av tjejerna. När deras klass var klar(jag missade tyvärr Idas debut) åkte jag till Maria Berglund med kennel Come to me för att gosa med valpar. Väl där träffade jag även Anna Åström med bloggen Fantasium. Det var så häftigt att träffa någon man följt så länge. Jag minns när jag satt i klassrummet på gymnasiet(~2006) och tittade på Annas fina bilder. Minns en gång när jag kopierade en av bilderna på Aska och publicerade på min bilddagbok med texten – Någon gång ska jag med ha en Border Collie.

Någon av flickorna ska flytta hem till mig ❤ Foto: Anna Åström

Vi mös med valparna, gick en lång skogspromenad på 1 timme & 45minuter, tittade på valparnas äldre syskon Pi och Björn i fårhagen. Kite fick även köra ett varv, roligt och väldigt nervöst att köra på andras får. Jag får sådan prestationsångest, men det gick bra för att ha varit så länge sedan vi testade våra vingar utanför hemmet. Anna och Maria knäppte fina bilder.

kite-vallar

For the Win Kite                      Foto: Anna Åström

Rhea, Lyn, Pi, Björn, Orion och Kite.        Foto: Anna Åström

kite-vallar-2

Foto: Maria Berglund

Efter vallningen gick vi in och mös mer med valparna. Maria bjöd på god mat och fika. Efter det hängde vi lite till med valparna. Blev en lång dag med andra ord. Åkte hem till Louise och Ida där vi käkade lite och däckade i soffan.

På söndagen tog vi lite sovmorgon innan vi gick till närliggande fotbollsplan och tränade lydnad. Jag gjorde lite vittring, apporteringsträning, tomskick och koncentration i ff. Perfekt att få testa de nya verktygen med Louises hökögon och påminnande ord.

Vi avslutade trippen med lite valpgos hos Maria innan vi åkte hem till Östergötland igen. Himla bra helg ❤

Fler bilder från helgens träning finns på Workdogs facebook-sida.

 

Annonser