Tova har inte mått så bra på sista tiden, eller hon har vissa dagar varit superglad & busig och vissa trött & matt. Efter ansträngning tex bus med Kite så har Tova skakat väldigt mycket i bakpartiet. I torsdags hade vi gått en timmes promenad och några timmar senare mös vi i soffan. Då började hon skaka igen fast i frampartiet när hon satt upp. Hon la sig ner och ena bakbenet blev lite tryckt mot mig, av den lilla belastningen började hon skaka igen. Hon går även runt och flämtar hela dagarna vilket jag tolkat som smärtpåverkan. Hon orkar oftast inte heller träna något. Jag har varit lite orolig att det är senan som spökar som opererades i Juni. Jag mailade veterinären som opererade och berättade om symptomen och han bad mig ringa på måndag-morgon efter nyårshelgen. Jag ringde igår och fick tid idag, så skönt när det är kort väntan.

Jag la ut en film på Tovas skakningar på Workdogs FB

Krister började känna och klämma, så fort han provocerade i bogen började hela bakpartiet skaka. Hon var även väldigt undermusklad på det opererade benet. Vänster bak var även större än höger bak vilket även det tyder på att hon avlastar benet mycket. Jag har stretchat igenom henne, hon är inte spänd i något av de andra benen vilket känns skönt.

Krister ville gärna gå in i leden och kolla hur läget är ställt men tyvärr är Tovas försäkringspott slut så vi får vänta tills den fyllts på igen.

Jag ska ett tag låta henne vila lite och ge bogen mer tid. Hon ska få följa med på långis varannan dag i stället för varje ett tag och se om hon mår bättre av det.

Bogledsskador tar tid och som Krister påminde mig om var denna av en allvarligare typ med lösa broskbitar och skador på ligement och sena.

Ingen smärtstillande får sättas in för då är risken att Tova kommer blir orädd och slita upp skadan igen. Stackars lilla kram-björnen som måste stå ut med detta ❤

Annonser