Kite har aldrig tränats i uppletande eller liknande. Vi har gjort en del godissök på tomten men inte mycket mer än så. 

Hon är märkbart understimulerad just nu och behöver lite mer hjärngympa än vad skogspromenaderna ger. Idag tog jag med lite godis och en boll ut i skogen som jag tänkte jag kunde gömma o hon fick hitta. Första gången gömde jag lätt o hon hitta direkt. Andra gången gömde jag lite svårare och hon fick jobba på en bra stund, hon frågade ett par gånger om hon gjorde rätt. När hon var nära på att ge upp hittade hon den. Det höjde hennes självförtroende till skyn 🙂

Vi gick vidare in i skogen och jag tyckte det kunde vara ett bra komplement till vittringen där hon gärna blir lite stressad om hon inte hittar tillräcklig fort. Jag tog en skogspinne o gömde. Det blev på tok för svårt.  

 Boll för lätt o pinne för svårt, vad hade jag då att erbjuda? Bilnyckeln! 

Började med att låta henne apportera den några gånger in i fotpossition innan jag gömde den. Vill ju gärna vara säker på att jag får tillbaka den 😉 

Kite snappade hur fort som hellst, jag gjorde som små uppletanderutor som jag gömde nykeln i och hon sökte av hur bra som hellst. Hon höll den även i ett fint pipettgrepp utan tugg! Duktiga lilla hund! 

Nästa promenad blir det fler små föremål. Perfekt hjärngympa för en rehabande BC 🙂  

 

Annonser