Vi är förföljda av skador iår känns det som. För några veckor sedan blev Kite svår att stretcha och jag hittade ett stort, skinnflått sår på hennes bröst. Tänkte att det stramade och därför blev svårt att stretcha. Såret har läkt fint men det har bara gått sämre att stretcha och Kite har börjat stå/gå illa igen. Hon avlastar och rör sig på diagonalen. Jag rådfrågade med Therese och bokade in en ny behandling. Tur var det. I torsdags åkte jag till Norrtälje igen och det visade sig att höger biceps(muskeln precis bakom såret) var riktigt illa tilltygad. Hon var så svullen och inflammerad. Hon har under dessa tre veckor hunnit avlasta så mycket att backträningen varit helt onödig, hon har tappat den lilla massan som byggts upp under all fys-träning vi gjort. Så nu börjar vi om på ruta ett igen.

Kite fick en behandling elektroterapi på biceps och en på semitendinosus som varit skadad innan. Therese är så fantastisk som lägger så mycket tid utöver det hon borde. Vi började undersökningen kl 20 och var klara 03,23 med båda behandlingarna. Jag är så glad att jag hittat Therese, tänk vad hon lärt mig och gjort för Kite. 

 Inflammationen har minskat, men behöver nog en behandling till. Så nu går vi endast skogspromenader och stretchar igen. När biceps läkt börjar vi om med backträningen men kommer även lägga in en till variant på fysträning för det är svårt att få resultat eftersom hon är så hastrång. Ska bli spännande att se om det funkar bättre. Mer om den träningen kommer senare.

Vad tror jag har hänt då ? Troligtvis sprang hon in i traktorn när hon vallade, jag hörde ett klongande ljud men antog det var något får som klatchat skopan. Med tanke på såret och skadan är nog det troligaste. Usch jag vill packa in mina hundar i bomull och skyddsutrustning. Kanske ska börja använda kevlarväst på dem som man använder under viltsvinsjakt ? 😉

 

Annonser