I tisdagsmorse packa jag och Jossan in hundarna i bilen och styrde mot Eskilstuna och Sofia. Vi möttes upp på hennes brukshundsklubb och tränade lydnad i varierande väder. Det växlade mellan ösregn och solsken, det spelade ingen roll när mina fina vänner var samlade på samma plats. Kite gjorde alla moment i eliten minus fritt följ. Jag har nu kommit fram till att apporteringsträningen inte gett några resultat, möjligtvis försämrat/ökat tugget. Så jag måste byta koncept och hitta något hon även kan få in i momenten. Kom gärna med tips och ideér. I övrigt var jag ganska nöjd, hon höll ihop fint i de olika små kedjorna vi körde. Mest nöjd är jag med fjärren som höll på ny plats, ca 7m avstånd med en hopp-planka som stöd.

border collieborder collies

När vi var nöjda med lydnaden åkte vi hem till Sofia och tränade vallning. Kite gjorde ett pass i 25:an där jag skulle försöka dela. Gick inget vidare.. Jag är sämst på att göra luckor åt min stackars hund. Pass 2 körde vi på stora fältet, det var toksvårt. Fåren var väldigt förvirrade och sprang mot allt och inget. De hade inget drag men ville absolut inte gå… Det passet var för mycket för Kites kropp och jag ångar verkligen att jag gick ut där med henne. Sista passet gjorde vi i 25an igen och Sofia fick göra lite delningar med henne. Det gick bättre.

louise kite föser vallar

 

fixa vallarardag mac 2lerkulans veraftw kite

Med Fixen vallade vi på i 25an och nötte kommandon, olika avstånd och känsla. Hon är verkligen en duktig liten hund. Sofia jobbade på jättefint med sin stjärna Ardag Mac. En otroligt häftig hund.

På kvällen bjöd Sofia på middag, bubbelbad och lite vin. En himla trevlig dag i hundträningens tecken.

På söndagen gick vi en långpromenad och jag stretchade igenom Kite efteråt. Väldigt stel och ledsen i kroppen så jag valde att avstå vallning med henne.

 

jossan lyckohopplerkulans vera 2ardag mac 3fixa 2

När övriga hundar vallat sig nöjda åkte vi och tittade på huset som Sofia håller på att bygga. Så fint det kommer att bli. På vägen hem stannade vi på bruksan igen och tränade ett varsitt pass med hundarna. Kite fick ett minipass med vittring, fjärr och dirigerings-apportering * 2. Det gjorde hon himla bra.

Det var tre nöjda hundar vi hade med oss i bilen hem. Tack för två härliga dagar mina fina vänner.

sofia titan lydnad

Annonser