Iår tog jag ledig från jobbet och åkte på kennelläger hos Kites uppfödare. Fanny och Thomas har en underbar, stoor hage och ett 80tal riktigt trevliga får. Mitt fokus med Kite var att träna delningar. Jag kan inte dela min flock med 5 klistriga får. Dels för Kite gör allt för att hålla ihop dem men även för jag inte kan göra någon lucka så vi får inte till någon bra träning och förståelse.

Thomas får är lätta att dela och vi fick möjlighet till många repetitioner. Det kändes riktigt bra och hon fick en förståelse för att försöka hålla isär dem även när de försökte gå ihop.

Fixa fick med valla, både i 25a, på storflock och på fält. Det kom jag dock inte på förrens jag var på väg hem att hon aldrig varit utanför en 25a tidigare. Så som ni kan gissa gick det väldigt bra 😉 Lugnare och mer harmonisk hund får man leta efter. Ska bli spännande att se om hon tänder ytterligare några snäpp nu när hon är klar med sitt första löp. Jag skulle gärna önska liite mer tryck och fart. Det kommer säkert med mer säkerhet annars. På storflocken var hon magisk, först tyckte hon det var lite märkligt med så många får och tog några på en kant som hon föste. Med lite guidning om att alla skulle med jobbade hon som tusan med att hela gruppen och höll ett bra avstånd för att ha god överblick.

 

På fredagkvällen var det kennelmästerskap i grenen heardility. Först en bana agility och direkt efter plocka ur fåren från en fålla och valla dem runt en bana mellan hindrena och sedan fålla in igen. En himla rolig gren. Det bjuder på många skratt och hejjarop. Många av hundarna har svårt att släppa fåren som står i en fålla mitt i banan. Kite som älskar agility tycker inte det gör något alls. Tyvärr rev hon ett hinder och fick en vägran så vi fick två fel, hon räddade dock ett poäng i vallningen genom att hoppa samtidigt som hon flankerade. Så vi fick ett fel och tävlingens snabbaste tid. Hon skulle nog blivit en bra agilityhund. Vi hamnade på en tredjeplats. Vann gjorde Cecilia med King och två kom Camilla med Kes.

Här är en film från mästerskapet 2014.

På kvällen grillade vi och satt sedan uppe sent på natten med vin i glasen. Ett himla trevlig kennelläger – i år igen !

 

Annonser