Tova har ju inte varit bra på sista tiden, snarare ett halvår. Jag har ju varit hos vet och gjort en massa blodprover med ok svar och jag har låtit min fysioterapeut känna igenom henne( jag har inte skrivit om det här). Första gången Tova var där var hon stel och svullen i alla fyra benen så jag fick ett stretchingprogram. Tova blev bättre i alla ben utom höger fram som inte förbättrades något. Det knäppte varje gång jag tog i det så jag valde att inte slita i det mer. Så när jag var på återbesök med Kite bokade jag in Tova med för ett återbesök. Therese höll med om att något var tok i höger fram och hon rekommenderade mig att åka och röntga/ gå vidare eftersom det var något där men vi inte kunde hitta vad, endast utesluta muskelskada.

Konstant flämtig

 Jag har tvivlat så mycket på min instinkt för Tova ändå varit relativt glad och pigg, läs hoppad hejvillt över staket, kastat bollar på folks fötter och grävt i vattnet. Hon har dock inte lekt med Kite, simmat, dragit i kopplet. Hon har varit konstant flämtig, hängig, ingen gnista i ögonen och knappt velat träna. Ändå lyssnar jag på folk i min omgivning som säger att hon är pigg. Jag ska i fortsättningen alltid lyssna på mig själv, jag känner mina hundar bäst och vet hur de ska röra sig.

Sovande björn 

 Förra veckan fick jag tummen ur och bokade in Tova på Artokliniken i Söderköping hos superduktiga Krister Julinder.  Idag var det dags, jag hade förberett Tova med en dusch så hon var ren och fin om något ingrepp skulle behöva göras.

Vi började besöket med att gå i en gång, han konsterade på första sträckan att hon var halt. Tack underbara männsiska att jag & Therese inte var ensama om att se den hältan. Tova fick lugnande och Krister kände direkt att det var något i höger bog som inte stämde. Det knäppte och rörde sig på ett konstigt sätt. Han visade under hela besöket vad han kände och gjorde. Efter det röntgades Tova noggrant igenom. Inga skelletskador konstaterades, inte heller någon artros fast hon kommit upp i ålder. Skönt!

Därefter fick jag lämna kliniken och Krister gick in med en kamera i bogen för att se vad som var trasigt. Senan i bogbladet var av till hälftem och det var något med löst brosk tror jag. Även massa inflammationer. Så han gick in med ett superhäftigt verktyg och dammsög/sågade av de trasiga fibrerna i senan så den ska kunna läka och han fixa ordning där i så det blev helt rent. Vilken otroligt teknologi alltså, inga benmanchetter i världen skulle kunna laga några senor med andra ord 😉

Dammsugarna/sågen han lagade senan med

  

Trasiga fibrer i senan


Nu ska senan läka ihop och jag ska rörelseöva/ stretcha henne så senan och ligement läker ihop med elasticitet. Underbart att en så framgångsrik veterinär med rekommenderar stretching!

Så nu har Tova 6 månaders läkning framför sig. Inte riktigt mitt hundår i år, två skadade hundar under samma år. Över 45 000kr i veterinär/rehab är jag uppe i, då är ingen medicin eller bensin inräknad. Kites skada har inte täckts av försäkringen heller. Det är billigt att ha hund, men vad gör man inte för sina älsklingar ❤

Så fint och litet sår 

 Det viktigaste är att de blir friska och glada igen !

Annonser