Nu har jag gjort två pass från planeringen v.23.

Fria följet har gått bra, jag har ju kört med hjälphand hela tiden. Det är inte lätt att byta fokuspunkt inte. Känner mig inte helt hundra på min plan kring detta moment. I mellan åt känns det som jag kan nöja mig med en 5a och skita i att träna mer samtidigt som jag så gärna vill ha ett fint och trevligt fritt följ.

Fjärren har gått riktigt bra. Vi tar hjälp av Bia-bädden för att komma ut på avstånd och få till skiftena. Jag har i lång tid suttit fast i 50cm-träsket att jag nu vill bryta den vanan. Jag har varit noga med att räkna sekunderna innan belöning eller nytt skifte. Jag vill så gärna belöna och hjälpa, men det stjälper mest. Vi har som mest gjort 4skiften á 3-5sec i varje på ca 3m avstånd med resultatet tyst, lugn och koncentrerad! Så nöjd. Skiftena är inte helt låsta, men det är inte mitt fokus heller!

IMG_1691

Bild på 50cm-träsket 😉

Apporteringen har gått ganska bra, endel tugg men jag har brutit varje gång. Känslan kring mina händer har blivit bättre nu när hon får nosdutta med apporten istället för att jag kontrollerar greppet med drag. Tystare och lugnare.

 

Sitt i grupp har jag bara gjort hemma och tyvärr inte tagit tid. Målet med denna träning är dock bara att få in ett lugn och minska förväntan. Hon har inte haft någon hets i kroppen vid återgångarna så det har ju ändå gett resultat.

Vittring har jag både gjort själv och fått hjälp med. Vi har kört i ramp och Kite har markerat fint på första kontakt! Jag vill få in ett lugn i analysen innan jag lägger ihop det med apporteringen igen.

IMG_1624

Rutan, har jag tyvärr inte kört någon gång denna vecka så den tar vi med oss till denna!

Summasumarum är jag väldigt nöjd. Det är så himla skönt att ha en plan och veta exakt vad jag ska göra och vilka kriterier jag ska hålla mig till. Det är ju mycket lättare att hålla koll på nivån och utvecklingen på detta sett.

Jag ska skriva denna planering i Kites bok och utvärdera efter varje pass i fortsättningen så jag inte glömmer några detaljer.

Jag ska även ändra lite i planeringen. Vecka 25 flyttar jag till vecka 27 och lägger in två veckor till med uppbyggnad och kortare kedjor. Jag insåg att det nog är lite tidigt att börja med kedjor på fyra moment.

De planeringarna kommer upp i ett annat inlägg. louise kite

Fotona är tagna av Lisette Halvardsson på en kurs i Motala

 

 

Annonser