Äntligen är Kite så stark och frisk att jag vågar valla. Jossan och Katta kom med sina fina jyckar hem till mig igår för lite träning och jag passade på att sätta igång Kite. Jag förberedde Kite med en timmes promenad i skogen för hon skulle vara ordentligt uppvärmd. Jag satt sedan klockan på 3minuter. Första passet var Kite galen och lycklig. Det gick fort, inga kommandon funkade och bromsen var trasig 😉 Efter lite taktiksnack och djupa andetag coolade hon ner sig. Det var en lång tunga som följde med efter de tre minuterna.

kite border collie vallar flankerar

Jag körde ett pass var med Fixa och Ingemar och Katta körde ett med Fajt. Det är så roligt att sätta igång unga hundar i fårhagen. Bara dansa och berömma alla fina steg de tar.

Pass två hade min huvudknopp vaknat till och jag hade en tydligare plan vad Kite skulle göra. Jag blev noggrannare och planerade vägarna bättre. Känslan i passet var magiskt. Som jag saknat vallningen !

Både Fixa och Ingemar gjorde fina framsteg till pass två. Ingemar fick öva massa självförtroende och gav mig ståpäls för hans snabba utveckling. Fixa börjar bli riktigt träningsbar och jag har insett att något stopp/broms/fel-ord kanske är på sin plats. Än har vi bara myst, puttat och byggt en relation med fåren och varandra. Jossan ska snart på resa i två veckor och då ska Fixa bo hos mig och vi ska valla varje dag. Är så glad och tacksam att jag får äran att valla med denna tjej.

Det var nöjda voffar och mattar som nattade fåren den kvällen.

kite border collie vallar föser 2

Josefine har tagit alla fina bilder !

Annonser