Idag kom Jossan hem till mig med sin lilla flock. Vi började med lite fika och kycklingsmys.

25an har ju inte haft staket på väldigt länge för det ligger en stor hög med gödsel där staketet ska gå. Idag var Jossan duktig och byggde igen hålet med grindarna igen. Jag hjälpte till med lite snören och sparade ryggen till vallningen.

Foto: Josefine Engman

Fixa är så rolig att köra med, så lyhörd och samarbetsvillig. Hon snappar hur fort som helst. Hon har inte vallat många gånger i sitt liv men är ändå väldigt duktig. Första passet var jag lite rädd om min kropp och fick inget flyt i passet. Jag var så rädd att trampa snett eller ramla eller så. Dessutom hade jag shorts och hela hagen är full av brännässlor. Inte skönt vill jag lova. Till pass två hade jag långbyxor på mig och slutade fega med min kropp. Fixa var hur duktig som helst både på flanker och fösning. Måste försöka få till lite drivning men det vågar jag i nuläget för fåren är så klistriga och Fix är liite för snabb 😉

 

fixa badar

Efter vallningen passade Fix & Tov på att ett bad i regnvattnets badkar…

Annonser