I torsdags åkte jag och hundarna till Norrtälje för återbesök/uppföljning hos Therese. Jag hade under ett par dagar känt att Kite var mycket stelare i stretchen och gick sämre på promenaderna. Detta såg Therese direkt när Kite kom ur bilen. Vi kom fram till att det troligen varit lite för mycket fritt följ-träning. Kite har inte musklerna för att orka hålla upp och balansera kroppen korrekt än. Så jag ska försöka hålla mig till 2-3 pass i veckan istället för varje dag. Jag ska fortsätta backträningen i ett halvår till för att hon ska bli helt jämt musklad. Det är skönt att jag känner Kites kropp så väl nu när jag stretchar henne varje dag, jag märker direkt om något är fel.

Det bästa av allt är att muskeln som varit skadat/förtvinad är tillbaka, även om den än så länge är liten har den börjat byggas upp igen. Bäcknet är rakt, senorna är friska, biceps är superfina, ryggen sviktar bra och hon har full rörlighet i hela kroppen. Så underbart att hon är hel !

Med tanke på bakslaget vi hade så passade vi på att köra en omgång elektroterapi till. Kite fick upp rörelsen till 100% direkt. Det är så fascinerande hur fort det återställer kroppen.

Nu ska jag fortsätta med backträning, stretching och försiktigt smyga igång övrig träning. Jag är så peppad =)

Jag vill verkligen rekommendera Therese till alla som rehabar utan framsteg eller är oroliga över sina jyckar. Jag vet ingen fysioterapeut eller veterinär som kan så mycket om rörelseapparaten och musklerna som hon !

Therese blogg : http://sostassar.blogg.se/
Stora och Små tassars hemsida: http://sostassar.com/

Jag är inte sponsrad, bara glad och tacksam att jag blev tipsad om henne. Så nu vill jag göra detsamma till er ❤

 

 

Annonser