Jag kollade igenom min utkorg här på bloggen och insåg att jag hade ett gäng opublicerade inlägg skrivna. Detta inlägg är 3år gammalt(22Juni 2013)och jag blev så glad av att läsa det. Saknar verkligen att hänga hela dagar i fårhagen i sällskap av goda vänner och duktiga hundar. I sommar hoppas jag Kite håller för vallning igen. 

Vallkurs för Jonas Gustavsson

I söndags åkte jag till Mörkö utanför Södertälje på Vallkurs. Jag har gått en två-dagarskurs för Jonas tidigare i Fjugesta och var då otroligt nöjd. Jonas öppnade en helt ny värld för mig. Ett helt nytt sätt att träna och tänka hund, får och vallning. Kite har verkligen utvecklats mycket och fort med de nya metoderna. Och jag behöver inte använda mig av några hårdare korrigeringar vilket är helt underbart. Det är aldrig kul att bestraffa sin bästa vän!

Kites korrigeringar innebär att jag säger lay down med en hårdare/skarpare röst och sedan mjukt kan erbjuda ett nytt kommando! Vet inte om det är så för alla. Men det räcker gott och väl för mig o Kajsa-bus!

Kursen innebar inte bara nya kunskaper utan även massa hundprat, god mat, återträff med vänner från ungdomslägret på lekeberga och släktkalas för Kite. Pappa Ids, olika avkommor från honom(syskon), morbror Fonzie och Arvid.

Kite fick många fina ord från olika deltagare. Sådant värmer i hjärtat!

Till min stora lycka har även ÖVK hyrt in Jonas så jag var snabb som tusan och knep en plats i Augusti. Till dess har vi hunnit med ett vallläger på lekeberga också. Ett VP i höst är kanske för mycket begärt. Men det skulle ju vara kul att börja tänka och titta… Till våren hoppas jag verkligen vi kan starta ett VP.
Tur för lilla Kite att jag har lite motivation upp för träning. Men jag hade ju som plan att när LK1 o 2 var klara att satsa lite extra på vallningen!

20130622-044121.jpg

20130622-044150.jpg

20130622-044201.jpg

20130622-044223.jpg

20130622-044252.jpg

Annonser