När jag kom hem från jobbet var jag riktigt mör och trött i kroppen. Det är verkligen tidigt att gå upp 04.40. Jag pillade i mig lite mat och gick ut i solen. Energin kom som ett brev på posten. Fram med spade och skottkärra så grävde jag ner en kant runt en utmärglad och ledsen rhododendron och tog bort allt gräs runt dennes ”fötter”. Jag öste på en hel säck med anpassad jord. Hoppas blomman blir lite gladare. Jag beskärde även en stor fjärilsbuske som blev riktigt fin och fixade till kanten.

När Fredde kom hem fogade vi springor i hönshuset, tydligen gillar ohyra att bo där. Mätte även upp hur reden och sittpinnar ska placeras. Det absolut roligaste med renovering är ju när man får inreda tycker jag.

När vi var klara svirade vi om till promenadkläder och åkte till skogen. Så mysigt med sällskap. Skogspromenaden var så där magisk, luften var varm, skogen doftade gott, fåglarna kvittrade och solen bländade oss mellan trädens toppar.

Spegelblank sjö

 -Vi ska gå till sjön Hälen [hääln]
-Ha, glöm dä, dä ä ju dölångt (Fredde)
-Nää inte rakt genom skogen!

Vi gick och mycket riktigt var vi framme 30 minuter senare. F hade då pikat mig hela turen med att det inte kunde vara Hälen, och pekat på olika vattendrag i skogen med ironi i rösten. Jajaja sa  jag, vi får se när vi kommer fram. Vi tittade nämligen på ett hus på andra sidan sjön innan vi flyttade till Käslinge så vi båda kände till sjön sedan tidigare. Gissa vem som hade rätt? Jag så klart 😉 Mitt lokalsinne i skogen är det inget fel på, även om jag är sämst att lokalisera mig i städer…


Hundarna tog sig en varsin simtur innan vi vände hem igen.

Väl hemma stretchades båda hundarna igenom ordentligt. Kite var lite stel i vänster sida, dumt att slarva med stretchen. Igår blev det nämligen en snabbstretch och dagen innan vägrade Kite ligga still(vi hade backtränat och då gör jag det ute i naturen).

Är tacksam att jag hittade denna rehab-metod, inte bara för Kite i princip är frisk utan för den får mig ut i skogen varje dag !

 

Kite väntar på OK-signal för att hoppa i !

 

Annonser