Var tar tiden vägen? Jag hinner inte riktigt med, ändå mår jag himla bra. Jag är månadens bloggare på Tassportalen och tänkte att jag skulle blogga varje dag i Maj. Det har visst redan gått fem dagar! 

 Jag har varit ledig i några dagar och vädret har varit på min sida. Strålande sol och runt 20 grader varmt. Det har blivit långa dagar i trädgården med avbrott för skogsturer och backträning. 

    
 I lördags var det Valborg, vi firade in våren hemma hos Jossan och Jacke med alla hundar. På söndagen åkte jag och Jos till Yxbacken( en skidbacke ) och klättrade med hundarna. Kite gör framsteg i sin kroppsliga resa hela tiden. 

 Vi har även fått OK-stämpel att Kite får börja träna lite lydnad. Undra vem som är gladast, hon eller jag?

I måndags träffades vi på Himpa för lite lydnadsträning. Jag trodde och hoppades Kite skulle glömt en del i lydnaden men många beteenden var kvar. Som frustration i stadgan och hets i fria följet. Duktiga Jos kom med en hel del kloka tankar om att jag nu måste förändra Kites känsla helt och hållet. Jag har börjat helt från grunden och försöker betinga om frustrationen. I fria följet har jag plockat fram kindtargeten igen för att tydligt kunna förklara för henne vad som gäller.

 
Igår var jag och backtränade i Löfstad igen. Tova fick vila i skuggan när Kite och jag klättrade. Vi avslutade med lite bad i en sunkig dy-sjö.

   
Stretchingen går riktigt bra och jag ser att hon rör sig bättre o bättre med ett större steg.   
 

Annonser