Blir lika ledsen o bedrövad varje gång jag ser någon efterlysa rullband till sina hundar. Har vi blivit lata amerikaner? 

  Vi har fantastik natur med något så unikt som allemansrätten. Inte nog med att det är världens bästa träning för hundarna att gå i skogen, det ger matte och husse lite träning med. Man bygger en relation med sina hundar av gemensama upplevelser. 

  Vet inte om jag är anti för jag kopplar ihop det med Cesar Millan eller om det är för jag aldrig skulle vilja ”träna” mina hundar på så stumt och monotont sätt. 

Jag tror inte det är nyttigt för kroppen att röra sig på det sättet, inte för människor heller. När jag sprang på löpband och asfalt/grusväg fick jag massa problem med mina benhinnor. Jag har inte känt mina benhinnor sedan jag bytte promenadmiljö.  

 De enda jag kan ursäkta att de låter sina hundar gå i skittmaskin eller rullband är nog folk med långdistanshundar, typ huskeys. Det är svårt att själv gå så mycket som de kan behöva. Dock kan man ju ana att de tränar ganska mycket utöver skitten eftersom de kan prestera på tävling! 

Annonser