Nu har Kite gjort sina fem behandlingar hos Therese. Kite är nästan uppe på full rörlighet i sin lilla kropp, jag tycker det är fantastiskt. Tänk så fort den ändå har gått, första undersökningen gick det inte ens att sträcka ut vänster bak och nu når det full rörlighet(med lite motstånd). Hennes rygglinje är mycket finare och det är mer vanligt att hon står med belastning på alla fyra ben nu än att hon hänger på frambenen. Kite är så gott som helt inflammations-fri. 

 Vi har dock lång väg kvar. Hon är fortfarande snedmusklad och den skadade muskeln har fortfarande ingen massa. Eftersom hon nu är ”smärtfri” och har uppnått tillräckligt med rörelsefunktion kan hon nu äntligen börja skapa muskler. 

 Nu är det dags att börja fysträna Kite på riktigt. I brant och bred backe ska vi gå snett uppför för att hennes svaga sida ska få jobba hårt och bli lika stor som vänster sida.

Fyspassen ska se ut så här:
– 40min uppvämning i skogen
– 10min klättrande i backe
– 1 snabbjobb uppför (Kite ska springa uppför hela backen)
– Nedvarvning/ avskrittning i skogen tillbaka till bilen
-Stretching

Nu letar jag med ljus och lykta efter bra backar. Idag ska jag och Jossan testa Vrinnevibacken i Norrköping. Den ligger i anslutning till skog så det passar bra. Skulle ju dock vara skönt att ha en lite närmare hemma, det tar ca 25min till backen, så jag vet inte riktigt hur jag ska hinna få till stretchen efter passet innan hon kallnat.  De backar jag vet finns i Norrköping är Yxbacken och Vrinnevi – det är skidbackar. Jag tänker att det måste finnas fler som man kan gå diagonalt uppför i. Har ni något förslag?

Vi har ett återbesök kvar hos Therese som ska göras efter minst 8 fyspass. Fyspassen görs max 2ggr/vecka och inte tätare än var tredje dag. Vi har dock ställt in oss på att ett pass med elektroterapi till kan behövas.

Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig ! 

  

Annonser