Idag var det dags för mig att hämta ny hundmat. Kite behöver så rena produkter som möjligt för att läka sin kropp, spannmål kan skapa små inflammationer i kroppen så nu ska hon få utesluta det. 

 Tova får köra på samma foder som hon ätit sedan 2010, nämligen Fodax Neutral. Jag vill inte göra en förändring i hennes liv just nu med tanke på omständigheterna. 

 
Det ska bli spännande att se vad Kite tycker om det nya spannmålsfria fodret Fodax har. Just nu tillsätter jag även nässelpulver och gurkmeja.

Gurkmeja  -naturligt anti-inflammatoriskt kosttillskott, hjälper levern att göra sig av med slaggprodukter vilket i sin tur leder till snabbare ”avgiftning” av kroppen.
Nässelpulver -högt basvärde, återställer syra-basbalansen

Jag inser dock att jag doserat lite fel, hon ska ha ett halv kryddmått GM och halv tesked nässla per portion. Jag har gett 1tsk av varje per portion. Tur jag kontrolläste idag! 

 Detta äter Kite eftersom hon har så många inflammationer i muskulatur och senfästen och omfattande muskelkontraktioner. Med stretching och behandlingar kommer det frigöra en mängd gamla sura slaggprodukter (rester av muskelarbete som ligger lagrade i hennes korta muskler), då hjälper dessa ämnen till.

  Therese är verkligen grym, hon har otroligt bred kunskap om hundars tillfrisknande och rörelseapparat.

Annonser