Min fina kära Tova mår inte bra. Hon har en tid varit seg och loj. Hon brukar alltid vara lite trött kring vinterfällningen så jag har inte tänkt så mycket på det. I måndags lånade Nathalie(mitt syskonbarn) henne till agilityträning – som Tova älskar. Det hade gått bra de första 20minutrarna och Tova hade hoppat för glatta livet precis som Nattis visade. Därefter orkade inte Tova mer, hon sprang där N visade men runt hindren. Kraften var slut. Hon somnade och sov även i pauserna, inte heller likt Tova. 20130708-024829.jpg

Hemma i trädgården var Tova som vanligt, slängde pinnar, busade och lulla omkring. Inne på kvällen var hon rantig och väldigt flämtig. Jag tog tempen men ingen feber. Tova följde med min in i sovrummet, något hon är väl medveten om. Även när Kite på mornarna springer in i rummet så står T kvar på tröskeln. Men den kvällen gick Tova in och la sig bredvid min säng och sov där hela natten.

Dagen efter skulle jag till Norrtälje med Kite men kände ändå att T måste till en veterinär. Jag ringde direkt när kliniken öppnade för att vara säker på att få en tid, inte alltid så lätt efter lång storhelg. Så min snälla svärfar åkte in med Tova vid kl 13. Allmäntillståndet godkändes och blodprover togs utan anmärkning.

Som ni säkert vet åt Tova upp en nästan full BURK med Extra-tuggummin gjorda på xylitol i December. Detta har gnagt i mitt bakhuvud och nu när hon varit  hängig så tänkte jag att det kanske påverkat lever eller något annat i kroppen. Allt sådan visade sig vara bra på blodproverna.

Tova har känts okej de senaste dagarna, varit busig och drog till och med lite i kopplet efter ett rådjur igår.

Tova3

Flickorna fick vila inne medan jag och Fredde byggde på hundgården, när vi skulle reka den nya fårhagen fick tjejerna följa med ut. De busade, Tova bajsade och hon åt lite fårbajs när vi fyllde på hö. Hon var helt som vanligt med andra ord.

När vi kom in la hon sig på sin vanliga plats i köket och jag satt vid köksbordet. I ögonvrån ser jag att hon ”tittar upp” i taket, jag kollar noggrannare på henne och ser att ögonen är bakåtrullade och det är kramp i nacken. Hon reser sig med ögonen ihopkrampade och hela rygg är krum och magen helt indragen. Hon är okontaktbar. Anfallet är över på ca 30sekunder. Tiden kändes som en evighet.

Efteråt skakar hon sig och är sig ganska lik. Något flämtig och orolig. Jag ringde direkt till jourhavande klinik. Eftersom hon blev ”normal” så fort tyckte de att vi skulle avvakta. Resten av kvällen var hon sig lik. Hon ville dock sova brevid mig igen på natten. Det fick hon, hon ska vara under uppsikt. 

 Idag är hon hemma med husse och jag jobbar. Jag har varit i kontakt med veterinären som undersökte henne i tisdags, så vi ska gå vidare med andra undersökningar nu.

Måtte min underbara Tova bli bra ❤

Louise tova vänner

 

 

Annonser