De första rehabs-tillfällena blev tyvärr inställda då Therese blev väldigt sjuk. Nu har jag varit där för behandling i två dagar.
Skogsträningen och stretchingen hade redan gett fina resultat och jämnat ut överbyggnaden på vänster sida. Kite var vid första tillfället många cm större på vänster än höger sida. Nu skiljde det inte ens 1cm. Hon har även fått mer rörlighet i många leder. Snart är hon inte rörelseinskränkt längre.

Kite fick tre långa behandlingar på 2dagar. Therese började med ett rörelsetest och mäta för att se hur träningen hade utvecklats sig på Kite. Därefter fick Kite elektroterapi på bakpartiet för att väcka den skadade muskeln. Efter det stretchade T igenom alla uppvärmda muskler för att öka rörligheten ytterligare.  På biceps fick Kite ultraljud innan stretchingen. Inflammationerna i biceps hade förövrigt lagt sig helt, så himla skönt. När första behandlingen var klar gick vi ut på en gemensam långpromenad med alla hundarna.

Efter promenad och middag körde vi igång rond två i behandlingen. Den såg i princip lika dan ut som behandling 1 men avslutades med ljusterapi på höger bak där den grundorsakade skadan sitter.

Therese blev inte helt nöjd med den lilla utvecklingen som ultraljudet gav på biceps så det bestämdes att till behandling 3 skulle det även bli elektroterapi på frampartiet.  Under alla stretchingprogram uppskattade T på en procentuell skala hur mycket hon kunde töja jämt emot målbilden(full rörlighet), rörligheten ökade för varje behandling. Så intressant att se och känna hur hon blir mer och mer mjuk och följsam i kroppen.

Dock har Kite inte kommit upp i tillräcklig rörelse än för att kunna börja fysträna. Dels har jag stretchat lite fel, eller rättare sagt för milt. Sedan var hon så skadad från början att det tar tid att läka alla inflammationer mm.

Från början gick höger bak ganska enkel att töja, den hade ju princip inga muskler medan vänster var både inflammerad och överbyggd. Nu när hon jämnat ut sig och inflammationerna lagt sig så har vänster gått om höger i rörlighet. Detta är ju verkligen ett fasit på att alla andra skador är symptom på den skadade muskeln i höger bak.

 

Jag är så tacksam att jag träffat Therese och hon tagit mig och Kite under sina vingar. Hon besitter så otroligt mycket kunskap och är duktig på att förmedla den.

 

Annonser