Att gå i djupa skogen kräver lite mod och lokalsinne. Jag känner mig dock tryggare i djupaste skogen bland vildsvin, rådjur och älgar än i stan bland otäcka människor.

Det viktigaste jag tycker är att ha ett par rejäla kängor på fötterna och långbyxor i tjockare material. Underlaget varierar ofta och mycket i skogen, sankmark, myrar och vattenpölar finns det gått om. Tänk även på att ha en lite mindre kläder än vanligt, det blir svettigt att klättra i skogen. Hos mig är det väldigt mycket berg och pulsen går fort upp i branta klippor. 

 Jag använder mig även av träningsappen Endomondo i min telefon. Tänk dock på att det är inte i alla skogar det finns täckning och mobilsignalen kan försvinna.


När jag gått ca 45-60minuter tar jag fram mobilens egen kartapp och kollar åt vilket håll bilen ligger åt. Ibland är jag nära och ibland långt bort. Därefter tar jag ett riktmärke och går hem.

Hundarna älskar det, Kite jobbar med hela kroppen i alla gångarter. Tova får tyvärr inte vara lös då hon inte är vilt-ren, men hon uppskattar att gå i skogen ändå. Glad svans och peppad framåt.

Det ger även mig mer träning än om jag går på grusväg. Visst får jag upp ett högre tempo och får fler kilometer i benen på plan grusväg men i skogen får jag använda hela kroppen. Jag får balansera, parera, krypa, klättra, häva mig, hoppa och vara närvarande i varje steg.

Hoppas du känner dig lite inspirerad att gå i skogen nu ! 

   

 

Annonser