Häromdagen var Kite och jag hos en fysioterapeut på Alpha Ohm. Jag har haft turen att träffa en fantastisk veterinär som engagerar sig otroligt mycket, mer än man kan drömma om. Hon följde med till besöket. Dels för att själv lära sig lite och följa upp Kite. Tycker det är så fint med engagerade människor.

 Det kändes, klämdes, mättes och studerades. Många olika faktorer verkar det vara i Kites fall. Främst är det hennes märkliga rörelsemönster med vevande framben, korta steg och ena baktassen som vred sig under gång. I stillhet avlastade hon olika ben men främst vänster bak. Lårbenet på högersida är 1cm kortare, även musklernas omfång både fram och bak var 1cm mindre. Svullnad på hasens böjsena VB, påverkad(inflammation?) på båda böjsenorna, reagerade lite vid tryck på armbåge HF, något dålig svikt i ryggen, smärtar samt muskelkontraktur kring bakre bröstrygg, reagerar vid tryck mellan ländkotorna och spänningar i höftbojarna.

 De kom inte fram till vad det är exakt som orsakar hennes rörelsestörningar men tyckte vi skulle sätta in rehab för att förbättra rörelsemönstret.

Kite är nu sjukskriven i 5 veckor framöver med rehab.
Rimadyl
5-6 st 15 minuterspromenader i koppel
Kyla böjsenorna 2min morgon och kväll
WaterTreadmill + vibb 2gånger /veckan

Snart ska vi även få träningsprogram och massage.

 

Ni som följt bloggen vet ju att jag funderat mycket kring Kites beteendeförändringar och därför uppsökte veterinär. Under vintern till och från har Kite även tackat nej till att valla och tyckt det varit riktigt jobbigt att flanka vänster. En Kite som tackar nej till vallning är i mina ögon inte en frisk Kite.

Kite tar vilan med ro. 

 Jag hoppas verkligen det kommer bli bra nu efter detta. Vi är i riktigt bra händer på Alpha Ohm hos Åsah och Jonna.

Jag var ju på rehaben när jag fick samtalet om Ozzi, tårarna började spruta på mig och Kite hade runt 30min kvar på sin tid. De tyckte då att jag kunde lämna Kites hos dem och åka till veterinärn i lugn och ro och komma tillbaka senare för att hämta henne. När jag kom var de på väg ut för lunchrastning. Så himla gulligt av dem.

Kite får träna platsläggning med hakan i backen. 

Annonser