Igår fyllde Jossan år och det firade vi idag. Vi gick en långpromenad och tränade i ridhuset. 25:an är en enda stor lerhög så vallning fick vi hoppa över tyvärr.

Så härligt att gå långpromenad i sällskap, igår gick jag 8an med syster och idag 6an med Jos.

 För mig och hundarna är det mest nyinlärning just nu. Att byta sport är inte helt lätt och jag känner mig väldigt vilse mellan varven. Jag skulle nog behöva gå en kurs i freestyle/htm med Kite och en kurs i avancerad/mästarklass-rally med Tova.

Tova har så himla svårt för signalkontroll så jag tror aldrig jag kommer våga tävla FS eller HtM med henne. Tänk om hon bara står där och helt glömmer bort vad vi gör. Japp det händer 😉 Nu har jag aldrig varit på någon freestyletävling och sett. Hur går det till? Gör alla klockrena, perfekta danser? På youtube gör alla det.

Kite däremot är en riktig showig tjej som snappat detta med signal på olika positioner fort.
Jag har börjat träna fot(1), sidan(5), mellan(9), under(10), följ(7) och left(3).  Idag la jag även in det första flytiga skiftet mellan sidan och fot. Jag gjorde det med en slalomport och kallade det ”byt”.  Denna sport kräver verkligen fantasi och en duktig hundtränare. Det är så mycket jag vill lära Kite, jag måste bara strukturera upp lite vilka ”trix”/moment jag vill lära. Allt på samma gång är inte så lätt.

Jag har även kollat en massa på youtube idag för inspiration. HtM är det som jag tycker är roligast att träna, men ärligt lite tråkigare att titta på. I freestylen händer det så mycket mer. Jag gillar HtM-programen som har lite fart och action i sig.

Har ni något tips på roliga och inspirerande HtM/freestylare? Finns det något gemensamt namn för de två grenarna eller är de strikt skilda?

Jag har precis redigerat Kites HtM-film, jösses vilken teaterapa jag är som släpper loss till musiken, NOT ! Stel lydnadsmänniska i varenda millimeter. Det är inte bara Kite som ska lära sig nya saker 😉

Annonser