Igår träffades jag och Jossan i ridhuset. Jag har inte velat åka dit för det har varit så ångestladdat. Eftersom veterinären ville se beteendeförändringen och om det blev någon skillnad av Rimadylen så bestämde jag mig för att åka dit och träna lite lättsamt och roligt ändå. Nu sejfade jag verkligen och gjorde något helt annat än lydnad, typ. Vi har börjat leka lite med de olika HtM-positionera inne i träningsrummet och igår testade jag dem på riktigt för första gången. Jag tyckte Kite var riktigt duktig och generaliserade bra. Från att enbart ha gått in i ”utgångsställningar” inne till att kunna gå i positionerna. Lite stress och frust kommer mellan varven och när jag backade så kom en del frustration. Smärta eller osäkerhet? Svårt att säga, det hamnade tyvärr inte på film. Den mesta stressen kommer i stilla-positioner. Tex när hon sprungit fort till rutan och ska stå still där. Känner hon smärta eller vill hon inte stå still? Jag ska boka ridhuset nästa vecka och köra ett ”sista” pass lydnad för ett tag enbart för att kunna filma. Sedan ska vi träna Rally och FS/HtM ett tag.

 När vi kom hem blev det lite lunch innan vi gick ut till fåren. Fixa skulle få dansa lite med tackorna. Härlig liten tjej. Det var ganska tjock skare på snön så det blev två kortare pass med lite längre vila emellan. Fixa har knäckt koden att hon ska få med alla fåren när hon flankar och erbjuder både fösning och drivning. Vi styr och ställer inte så mycket med henne utan hon får känna, putta och greja själv. Otroligt coolt att se hur hon utvecklas.

fixa vallar

Annonser