Som jag skrivit och tänkt har jag varit orolig att det är något som inte stämmer med Kite. Hon blir upprörd och väldigt stressad i mellan åt i träningen. Visst har Kite alltid varit en snabb och het hund som har lätt till ljud, men jag har aldrig upplevt denna splittrade stress. Hon flackar med blicken, häschar, piper och skäller.

Som den analytiska typ jag är har jag självklart lagt all skuld på mig själv. Jag är en dålig hundtränare som inte kan förklara tillräckligt bra för min hund, jag har tränat henne fel och för dåligt. Jag tror det sällan är hundens fel att något går tokigt i träning eller tävling. Vi har helt enkelt tränat för lite eller för dåligt för att hunden ska förstå bättre.

Jag har vridit och vänt på så gott som allt i min träning, vad har jag förändrat och  försvårat. Jag har ökat svårigheten en heldel med att träna mycket mer uthållighet/helhet. Det tror jag till en början gav en del belöningsförväntasljud men som successivt gått över till en osäkerhet hos Kite som gjort att hon tappat självförtroendet vilket har lätt till ännu mer ljud och frustration.

Jag har även lagt ganska mycket press på oss att det är dags att börja prestera. Vi har inte gjort någon solskenskarriär på tävlingsfronten direkt. Det har nog undermedvetet ökat pressen på oss i träningssammanhang.

Jag valde att göra en veterinärundersökning innan jag tränar vidare. För radikala beteendeförändringar kan ofta orsakas av smärta. Nu har jag inte sett något på Kite i vardagen mer än att hon kanske är lite mer grinig än vanligt. Veterinären hittade inget speciellt, utom en del värmeutveckling i ryggen. Så nu äter Kite antiinflammatoriskt. Blir det inte bättre ska vi röntga ryggen för att se om vi kan inte någon orsak. Kite har ju alltid gått väldigt kutryggigt så det skulle ju inte förvåna mig om det är något fel.

Jag letade även reda på Kites HD-plåtar, jag tänkte att man ser lite av ryggen på dem. Jag kollade på https://hdbilder.wordpress.com för att jämföra lite. Först tyckte jag nämligen att ryggraden såg förfärlig ut, men det beror någon på att det inte är den som är i ”fokus” på denna bild. Iphone 174

Vad skulle ni tro? Att Kite har ont på något sätt eller träningen som är fel?

Jag vill även ge ett stort tack till alla er som engagerade er i det förra inlägget. Det var så många snälla och värmande ord ni gav mig på FB.

Annonser