Igår packade jag & Jos bilen full med hundar och åkte till Skinnskatteberg. Där har Jossans uppfödare byggt upp ett superfräsch hundcenter. Hundhall, 3övernattningsrum, veterinär, kiropraktor , djurbutik, vallning och snart hundsim.

Mattan i den 300kvm stora hallen var superhärlig. Ingen sand eller granulat utan en smidig sviktpadd under gräset. Inga halkande hundar eller brända tassar.

Vi hade hallen i många timmar och tränade helt utan stress. Vi tränade till 22 på kvällen. Det är så lyxigt att åka iväg så här och bara fokusera på hundträning.

Kite kändes jättebra under hela fredagen och jag somnade med ett leende. Idag var Kite som förbytt och ur gängorna. Stressad, hetsig och ljudlig. Imorgon ska jag boka tid till veterinär eller fysteruapeth. Jag vill utesluta att hon inte har ont eller mår dåligt på något sätt. Dagens träningspass var inte roliga utan slutade i tårar. Det är så jobbigt att inte veta vad som händer i hennes lilla huvud. Detta är tyvärr den osminkade sanningen. Jag önskar jag kunde skriva att allt är så bra och vi bara utvecklas. Men det känns som vi bara förstör och försämras för varje träningspass.

Jag har oavsett haft en kanonhelg. Tova som oxå har varit med har strålat av glädje och tacksamhet att få vara med på äventyr. Kite älskar det med, det är bara något litet som skaver just nu.

Annonser