Vi hade en supermysig nyårsafton med fokus på hundarnas bästa. Fredde och jag startade dagen med Tova, Kite och Foxie i Tolskeppsskogen. Vi skulle testa att gå Vångaleden, en ny led som märkts ut och gjorts iordning. 11km visade kartan med lite olika historiska platser.

 

Solen sken och snön var fluffig och djup. Leden började med att man gick i djupa traktorspår, inte det lättaste när det var pudersnö med stora isflak under. Efter en bit kom vi ut på en bättre stig längs med en sjö. Efter ca 2km var vi ute på ett kalhygge igen och gick, plötsligt brister isen under snön och jag blir blöt upp till knäna. Vattnet rann ner i skorna. Att gå resterande 9km med blöta ben och fötter kändes inte så lockande. Så jag vände tillbaka till bilen och åkte hem för att byta om medan Fredde gick resten av varvet. Torr och glad kom jag tillbaka till skogen där vi mötte upp Jossan och Jacke med hundar. Grillning stod på schemat. Fredde hade sett en mysig grillplats på vägen så vi knallade dit.

I nästan 2timmar grillade vi korv och fikade i skogen och hundarna röjde runt och busade. Det var 6nöjda och glada hundar vi hade med oss hem.

Resten av kvällen engnade vi åt matlagning, ätande och vindrick. Det var trevligt och alla hundar var nöjda. Jag och Jos gick en kvällskiss vid 22 med hundarna. Det smällde en hel del så Tova vände hem igen. Foxie klarade smällarna riktigt bra i resterande trygga hundars sällskap.

g nyårs mat

Till tolvslaget spelade vi spel, ”med andra ord” och hörde på ganska hög musik. Vi spelade över tolvslaget för att bete oss lika trotts alla smällar. Tova och Foxie spetsade öronen lite men låg lugnt kvar i sina bäddar. Kvart över tolv gick vi ut och skålade in det nya året.


Det blev en perfekt nyårsafton som hundägare till en skotträdd hund i fina vänners sällskap.

Annonser