Idag hade jag och Josefine en vallnings-dejt hemma hos mig. Vi började med en promenad i ko-hagen som hörde till våran gård tidigare, men tyvärr har marken sålts av. I hagen står en gammal smedja med fina, gamla föremål i. Hur kan gamla ting med historia i vara så vackra och intressanta?

När hundarna var uppvärmda och rastade gick vi till fåren. Fixa och Kite skulle valla. På agendan stod störra yta för Fixa som tidigare bara varit på mindre ytor. Mina får springer tyvärr alltid och gömmer sig om hunden inte håller dem hårt.

Kite började med att plocka ut dem i hagen. Det är väldigt svårt att förflytta sig i hagen men det gick betydligt bättre idag när marken var frusen. Kite börjar kännas mer harmonisk och stabil hos fåren igen.

Fixa är hur cool som helst. Trots att fåren är riktigt taskiga och tar varje chans de kan att sticka så håller hon huvudet kallt och tar fina beslut. Ytan blev dock lite stor och terrängen var för svårframkomlig för oss människor, så vi kunde inte stötta henne ordentligt.

fixa vallar Jag och Jossan fick en snilleblixt och byggde ihop alla grindar där 25:an var öppen. Vips hade vi en 25:a att valla i. Fixa var hur duktig som helst och dansade runt med fåren.

En bra lucia med frost och fina hundar.

Annonser