Idag var ovädret med blåst och regn tillbaka. Inte det mest inbjudande vädret att promenera i. Jag försökte motivera mig ut genom att ringa min svägerska för att kanske kunna göra sällskap. Hon kunde tyvärr inte men kom bort på en fika istället. När jag väntade på att de skulle komma gick vi till fåren och vallade lite. De är väldigt tunga att flytta och jag får peppa Kite för att hon ska orka flytta dem. Jag tyckte hon löste det bra tillslut. Kite var nöjd efter passet.

  Till Kites stora glädje kom även Valkyria med, Kites favoritbarn.

De lekte och busade i hundrummet

Rebecca hjälpte mig att flytta om lite möbler innan hon åkte vidare. Jag hade inte blivit ett dugg mer pepp att gå ut i snorblåsten under fikat, utan ville hellst bara packa upp kartonger och få det fint inne. Efter lite diskution med mig själv började jag i allafall klä på mig för att gå ut på en liten tur. Väl ute var det ganska skönt så det slutade med att  vi krigade oss runt loppisvarvet idag igen. Det känns så skönt när man vunnit över latmasken och fått en timmes promenad i kroppen. påsk promenad

Här kommer lite tips att komma ut på långpromenad:

  • Planera in långpromenader i förväg, jag skriver in i kalendern vilket varv jag ska gå per dag i veckan
  • Ha en promenadkompis
  • Boka telefondejter till promenaderna(se till att ha ett bra headset).
  • Lyssna på ljudbok-skönt och avkopplande.
  • Tänk på känslan efteråt.
  • Ha fina/sköna promenadkläder och fina selar/reflexprylar till hundarna som är roliga att få använda.

Vad är dina bästa tips för att komma ut på långpromenad en motig dag?

När jag går i skogen brukar det inte bli så många kilometer men jag kan nog ända säga att vi gått en långpromenad om vi varit ute över en timme. På grusväg definierar jag nog långpromenad från 5km och uppåt. Vad är en långpromenad för dig? Ett visst antal kilometer eller tiden ute? kite tova promenad

Annonser