Jag har nog aldrig tidigare planerat en vila för hundarna. Det har kommit naturligt med bristande motivation eller ryggskott. Jag och Kite har varit inne i ett riktigt träningsflow en lång tid nu. Jag kollade tillbaka i bloggen och vi har tränat kontinuerligt varje vecka detta år.

Att vi den senaste veckan stött på lite känsloproblem är nytt för mig. Efter många timmars analyserande och diskuterande med mig själv och andra runt om oss har vi kommit fram till följande. Vi behöver vila från lydnaden i några veckor.

Jag har nog lagt lite mycket prestationspress på Kite de senaste veckorna i hopp om bra poäng på helgens tävling. Självklart inte medvetet men någons stans har jag ändå känt en press om att vi ”måste” sätta det snart. Detta har nog påverkat mig och Kite mer än jag trott.

Även flytt och förändring i Kites liv har nog med en bidragande orsak till denna känslostorm. Skulle Kite vara en människa skulle hon nog ha någon diagnos. Hon har väldigt mycket saker för sig och är väldigt 4-kantig i sina mönster. Under hennes 3,5år långa liv har hon alltid gått upp till vårat sovrum på övervåningen för att sova. Har man kommit och stört henne i sovrummet har hon blivit sur, skällt och morrat. Hon är en hund med väldigt stort sömnbehov. Hon blir rent av jobbig att umgås med om hon inte sovit ordentligt. I nya huset har vi inget sovrum än utan sover i vardagsrummet direkt innanför ytterdörren. Vi passerar även ”sovrummet” varje gång man ska göra något. Detta stör nog Kite och hon är nog väldigt trött. I veckan kommer sovrummet på övervåningen bli klart och Kite kommer förhoppningsvis börja sova bättre igen.

Nu kommer Kite få en paus från allt som har med lydnad att göra. Vi ska fokusera på fysträning och välmående ett tag. Jag har även träffat hundmassören Kaj ett par gånger, förhoppningsvis hinner vi även ses ett par gånger till under hennes vila. Kanske får det bli något freestyle-trix eller något annat kvällsbus. Kanske att jag kan få luft i pilatesbollarna och träna lite småmuskler.

Landskamp norge 277

Kite är världens bästa, tänkbara träningskompis för mig ❤

 

Annonser