Trots omständigheterna igår gick jag upp 3,30 för att åka till Sävsjö för att tävla med Kite. Tova mådde bra när jag gick upp. Fredde hade varit upp var 40:e minut hela natten och matat/rastat henne. Det var nog tur tuggummi-klumpen kom upp.

Tre timmars bilresa hade jag och Josefin framför oss. Det var riktigt jobbigt väder att köra i, vinden sög tag i bilen många gånger.

IMG_2807

Världens bästa resekompis.

Det var svårt att värma upp hundarna för det ösregnade och stormade. Jag var klädd för att vara i inomhushall.. orutinerat kan man säga.

Kite har de senaste dagarna varit påverkad av något i träningen, antagligen av mig. Jag har haft hemska humörsvängningar och tjutit i tid och otid för ingen ting. Kite har byggt upp någon osäkerhet och börjat pipa i jobbiga situationer.

kite hopp apport

Kite är världens bästa träningskamrat !

Det avspeglade sig i gruppmomenten, Kite pep under tiden jag var nära men hade legat tyst när vi gått iväg för att gömma oss. Hon tjuvade även på uppsittet så platsliggningen blev nollad. Sitt i grupp blev en tia fast att hon pep lite innan jag gick iväg.

Målet för tävlingen var att jag skulle sköta mina kort, inga kompensationer med dk’n mm, guida och förbereda Kite inför varje moment och ge Kite en trevlig upplevelse på planen. Jag är väldigt nöjd med min egen insats. Jag har nog aldrig gått så korrekt i ett ff någonsin. Jag gjorde något konstigt i stegen bakåt så Kite hoppade iväg annars var det kanon. 6,5poäng fick vi på FF med komentarena: Backar ej, sn(vad betyder det?) dålig språngmarsch, tränger, ss.

Zäta gjorde Kite fina skiften men transporterna var som fria följet. 8poäng, dåliga vinklar, ss.

Inkallning med stå och ligg: 9poäng Tempoväxling
Rutan: Bra konskick och bra vinkel till rutan. Tyvärr laddade hon på en konhatt som stod bakom och min omdirigering funkade inte helt hundra. Eftersom jag upplevt henne som osäker de senaste passen la jag henne på punkten hon stannade på – lite för nära ena bandet. Nollan var ett faktum.

Dirigeringsapportering gjorde hon klockrent. 10poäng

Metallapport: Hon hoppade ut – yaay. Jag är nöjd. Domaren gav 8,5p – SS.

kite dirigeringsapportering

Vittringen: Så himla nöjd. Jag fick henne lugn och samlad, hon gör en klockren analys, tar vid första kontakt men tuggar på vägen in. 8poäng.

Fjärren: Kite var tyst, lugn och öppen. Tyvärr förflyttning i båda ståskiftena så hon kom lite långt fram men jag är såå nöjd att alla skiften blev rätt, hon hade god stadga och var tyst. Dagens vinst för min del.

Helhetsmässigt är jag så nöjd. Vi var ett team på planen och hade roligt. Vi gick tillsammans i transporterna utan tjat, Kite var lugn och tog mina signaler. Visst är det lite pinsamt med det dåliga poängresultatet men det är inte det viktiga just nu(försöker jag intala mig iallafall). För jag är inte mer en människa och blir så klart besviken att vi aldrig kan få de där 1:a prisen. Vi får helt enkelt kavla upp armarna och träna ännu mer och ännu bättre. Men först ska Kite få en välbehövlig lydnadsvila på några veckor. Imorgon ska jag bara belöna upp momenten med lite godis för att gå ner i vila med en lyckad känsla.

louise kite 2

 

 

Annonser