Dagen började med en långpromenad i sällskap av stark vind. Skönt ändå att komma ut och röra på sig. Vid 14-tiden åkte Fredrik och jag till Löfstad slott för att gå på marknad och julbord. Mysigt. När julbordet började närma sig sitt slut ringde F’s kompis och sa att det brann vid oss, straxt senare ringda han upp igen och sa att brandbilarna åkte hem till oss. Det blev snabba kliv till bilen och en snabb bilresa hem. Mycket riktigt var det kaos i Vånga. Över våran gård regnade det glödande flagor. Brandmännen vattnade och vaktade. Ca 300meter bort stod granngården i full brand. 3boningshus, 1 ladugård, 1maskinhall och ett övrigt hus har gått upp i rök. Det är så sorgligt och tragiskt att tre familjer fått så mycket förstört. Jag beklagar verkligen sorgen. I Ladugården stod det kor. Enligt NT.se har antagligen en hel del kor gått förlorade men min vän Anna skrev precis på FB att det verkar som de flesta korna har överlevt och kommit ut i en hage där de fått mat. Jag hoppas och önskar att det är så. 

   
När vi kom hem gick jag in och kollade att hundarna var lugna och fina. Det var dem, men Tova hade tagit en burk tuggummin ur min väska. Inget jag tänkte på då i allt kaos direkt. Men när det lugnat sig lite och hjärnan kopplade till insåg jag att det var en i princip full BURK med xylitol-tuggummin som hon tryckt i sig! Så det blev att ringa till Strömsholm. De rekommenderade att jag skulle observera henne hemma eftersom det gått så lång tid från att hon ätit dem. Nu har hon kräkts, ätit och bajsat. Så håll tummarna för min kära Björn att hon ska klara sig fint! 

Denna bild är tagen inne i fårhuset. fåren var för övrigt helt obekymrade!

 Här är en artikel skriven av NT om branden i Vånga.

 

Annonser