Det har hänt så mycket sedan jag var här sist. Jag har blivit ett år äldre, flyttat,  varit på talangläger, avslutat kapitlett Skallnäs, renoverat, börjat jobba och så klart tränat en del hund.

Jag fick en fin klövjeväska av Pernilla

Flytten har gått så bra och jag älskar vår lilla gård. Visst har vi år framför oss med renovering, men det kommer bli så fint. Under hela sommaren gjorde vi fårhus och fårhage. Fåren stormtrivs med sitt nya, stora hus och sin härliga hage. Nu ligger fokus inne i vårat hus. I sovrummet har vi slagit ut två väggar till två oisolerade kattvindar. Projekt sovrum blev lite större än vi tänkt, men det gör inte så mycket. Vi har tid och rum på oss. Vi bor just nu i vardagsrummet med alla övriga möbler och kartonger. I TV-rummet har vi målat om och fått upp soffa och TV.

  
På nedervåningen är kontoret och hundrummet under renovering. Måla väggar/tak, fönsterfoder, lister, fixa till öppna spisarna och lite el. De rummen är också snart klara. När dessa tre rum är färdiga blir det badrumet på övervåningen som ska få sig en makeover.

  
 På hundfronten har jag fått en rejäl käftsmäll. Slarvande med kedjande och uthållighetsträning resulterade att Kite skrek och skällde ut mig på talanglägret i en övning. Inte så roligt, nu är det fokus att JAG ska hitta en balans mellan uthållighetsträning och detaljpill/momentutveckling.

Syskonen Kite & Snipe på lägret

Jag behöver nog kedja med Kite ett par gånger i veckan för hon ska vara trevlig och balanserad.

Kite & Vera ❤

Vi jobbar fortfarande parallell med fjärren men har börjat lägga in den i kedjor. Ibland med hjälper, ibland bara nedläggandet och ibland med flera skiften. Jag börjar se en utveckling tycker jag vilket är roligt.

Talanglägret var otroligt roligt och givande, bra träning, bra föreläsning och bra deltagare. Jag hade med mig lite tankar som jag ville bolla och fick bra utbyte. En nöt jag haft är mina transporter, där jag upplevt att jag tappade Kite. De har jag fått en målbild på nu. Jag vågade även visa upp och träna fjärren bland nya människor.

Kite åt så klart Fodax även på lägret, då i frystorkad form!

Jag har haft en bra och händelserik månad med andra ord. Jag fick en videokamera i födelsedagspresent så förhoppningsvis kommer det uppdateras och komma mer filmer på bloggen nu också =)

Annonser