Nu är det enbart 20dagar kvar till flytt, 21 dagar kvar till nästa talangläger och 17dagar kvar tills jag blir 25. Jag längtar till oktober!

louise kite 2

Idag har det varit en bra och effektiv dag. Lydnad, vallning och detaljpill inne. Hundarna är väldigt nöjda !

Jag kämpar på med fria följet och fjärren. Kite är en hund med aldrig sinande engagemang, dock rinner det över ibland när hon bara vill, vill, vill. Det blir otroligt svårstyrt när hon sitter som en märla runt mitt ben och frustar som en fullblodshäst.

Det är svårt att guida henne när hon skiner som en sol och tycker hon är världens bästa fast jag anser hon går i fel position. När hon är lite lugnare går hon ju oftast i en mycket bättre position, men jag har inte lärt mig styra hennes aktivitsnivå än. När vi gått en lång promenad innan träningen upplever jag henne oftast bättre, då har myrorna i baken minskat men huvudet är fortfarande på skaft. Det finns tyvärr inte  möjlighet att gå 1timme innan varje träningspass.

Jag har dock inte hittat någpn superposition för Kite att gå i, alla positioner känns anatomisk dåliga för henne. Om jag skulle välja en position där hon går avslappnad skulle hon behöva gå med lågt huvud för hennes framben är lite för korta.

fritt följ kite 2

Kite glider ofta fram och plogar mot mitt ben

fritt följ kite 3

Jag tror Kite har svårt att gå hela program/banor med huvudet rakt upp, hon glider ofta ner med huvudet och ”andas”

fritt följ kite 4

Här går Kite i en bra position, men huvudet blir då rakt upp och frambenen helt utsträckta för att nå ner till marken. Jag upplever det som jobbigt för henne

kite fot

fritt följ kite

Här tycker jag Kite går fint !

Annonser