Jag har varit krasslig ett par dagar men ändå varit väldigt träningssugen. Eftersom vi kom med i Talang igen fick jag en hård spark i baken att ta tag i fjärren ordentligt. Jag har tyvärr slarvat lite med den träningen.

Kroppskontroll

Så de sista dagarna har vi kört mellan 2-4 träningspass inomhus. Jäklar vilka framsteg. Procenten i lyckade repetitioner har ökat plus att jag har ökat kriterierna ganska mycket. För några dagar sedan var kriteriet: ha kvar bakbenen på en ganska stor target men visa en tanke på bakåt i rörelserna. Nu har jag höjt så baktassarna måste vara inprincip helt stilla. Svårt att förklara, men jag känner att jag inte kan höja kriterierna för fort- för då kommet ljud och frustration. Vi har även ökat från att få belöning efter varje bra skifte till att göra 2-3 stycken innan belöning. Jag kan även fela när hon skuttar fram utan att förlora glädjen. Jag är väldigt försiktigt med att fela i träningen för jag vill aldrig sänka mina hundar. I fjärren upplever jag dock att Kite får svart på vitt vad som är rätt och fel och uppskattatar det. Jag tror det är en av faktorerna till de senaste dagarnas framgång.

Jag har även varvat innepassen med håll fint i apporteringsföremål. Viktigt och välbehövligt, att förlora tre poäng i både vittring och dirigerings-apportering kostar totalt 18poäng. Dyrt och onödigt ! 

Tova får också små innepass med kroppskontroll och nya grunder inför handlingen på högersidan i avancerad rally-klass. Jag vet inte om vi någonsin kommer starta i avancerad klass men det är kul att hålla på med nyinlärning och Tova tycker det är kul att få träna. Tova är dock väldigt skeptisk till fritt följ på höger sida, hon gör väldigt snygga sidbyten från höger till vänster både framför och bakom iallafall…
  

Annonser