Igår åkte jag och Pernilla till Sävsjö för att gå på ett hundevent ordnat av Fodax Foder. Jag har använt Fodax över 5år, det började jag med för Tova hade så mycket diareé och var så smal. Tovas magproblem försvann nästan direkt efter foderbytet. Då hade jag testat olika allergifoder från veterinären som inte hjälpte.

Kite har gått på Fodax sedan hon var 8veckor och kom hem till mig.

Något som är viktigt för mig är svenskt lantbruk och att gynna svenska bönder, något Fodax också gör eftersom deras köttprodukter är svenska. De marknadsför sig dock inte som svenska då de inte garanterar att laxen simmat i svenska vatten.

Eventet bestod av olika föreläsare. Anette Johansson, veterinär och slädhundsförare och  David Selin, Hundutbildningsgruppen, berikning och urhundar(en av mina idoler inom hundämnet)och familjen Ekman som är grundare av Fodax. De presenterade även sitt nya spannmålsfria foder som kommer ut på marknaden snart.  Susie Päivärinta från Lili & Susie var även där och sjöng några låtar under maten.

Långpromenad och fodax träff 123 Långpromenad och fodax träff 125 Långpromenad och fodax träff 138 Långpromenad och fodax träff 141 Långpromenad och fodax träff 143 

  

Långpromenad och fodax träff 150

David Selin – En otroligt kunnig och duktig föreläsare

Kite testar det nya frystorkade, spannmålsfria godiset – Godax !

En otroligt rolig och lärorik dag. Vi fick bland annat förklarat om varför det är spannmål i fodret. Tydligen blir fodret mer stresståligt av spannmålen och hundarna slipper diarré under tävlingsdagarna. Jag tycker även det är bra att det är lite spannmål i för då är hundarnas magar vana vid det och klarar av godissorter med spannmål i.

Långpromenad och fodax träff 163 Långpromenad och fodax träff 165Långpromenad och fodax träff 157

Det bjöds på närproducerad mat från Småland i en meny signerad av Josefine Collen. Väldigt gott och lyxigt!

Långpromenad och fodax träff 156

Stort tack till familjen Ekman och Fodax foder för en rolig och lärorik dag. Jag ser fram emot framtida samarbeten.

Annonser