Nu är vi hemma efter en fantastisk resa i Norge. Bilresan tog över 12 timmar med färja och allt. Vi var två trötta själar som kom fram till Hove i Arendal på fredageftermiddagen. Stället vi kom till var otroligt vackert med en fjord på en ena sidan och öppna havet på andra sidan campingen.

Landskamp norge 397

Världens bästa resekamrat ❤

På kvällen hade vi taktiksnack och planering inför lördagens tävling. Vi var där för att tävla som ett lag och blev ledda precis som landslaget. Vi skulle coacha, stötta och hjälpa varandra  inför starterna och ta emot varandra efter avslutade rundor. Roligt och utmanande. Jag hade lite svårt att till min runda fokusera och koncentrera mig på vår prestation så det blev tyvärr en hel del missar och flest av mig. Jag fick inte riktigt till sinnesnärvaron.

landskamp

Tävlingen var upplagd i två ringar med 5 moment i vardera. Platsliggning, rutan, dirigeringsapportering, inkallning med stå & ligg och fritt följ i ring 1 och sitt i grupp, metallapport, vittring, Zäta och fjärr i ring 2.

Jag var väldigt nöjd med gruppmomenten och Kite fixade nerläggande och uppsitt galant utan tjuvstarter eller DK’n. Vi gömde oss i rät vinkel från hundarna och Kite gjorde det med bra. Hon vickade på rumpan en gång och lyfte en tass i sitt i grupp. 9 – 9 på gruppmomenten.

Landskamp norge 132

Rutan: Kite gjorde ett bra konskick, när hon skulle till rutan såg hon ”stå-konen” till inkallningen och bågade mot den men rätade upp sig och sprang in i rutan. Något slarvigt avslut. Landskamp norge 237

Dirigerings-apporteringen: Liite segt konskick, bra båge till apporten, något slarvigt upptag, lite tugg, bra ingång.

Landskamp norge 238

Inkallningen: Bra nedlägg, bra fart, långt stopp, bra ligg, bra ingång.

Fritt följ: Jag var något ofokuserad och strulade lite i stegförflyttningarna. Första sträckan var språngmarsch och jag råkade trampa på Kite vilket resulterade i ett skall och ofokus från hennes sida med. Jag höll på och knixade en massa med kroppen och försökte kompensera hennes dåliga position vilket ledde till massa skräp. Jag har nog aldrig gått så illa i ett fritt följ någonsin även om jag brukar kunna vara spänd.

Landskamp norge 259

Landskamp norge 264

De snygga halsbanden är sponsrade av Högelid brodyr och Ruff textil !

När ring 1 var klar ropade domaren att jag hade en härlig hund, det värmde.

Över till ring två skärpte jag till mig, andades och fokuserade.

Hopp-metall gick kanonbra och vi drog till med 9,5poäng.

Landskamp norge 266

Vittringen nollade Kite, jag hann inte lugna henne ordentligt innan och hon var nog lite trött. Hon lyfte rätt, blev osäker och bytte till fel.

Zäta: Jag gick lika illa i detta Zäta som i FF. Kite satt alla skiften klockrent med god stadga. Avdrag pga mig.

Fjärren avstod jag eftersom den inte finns än. Den har åkt till baka till ruta 2 sedan u-SM och jag ville absolut inte släppa igenom en tok-fjärr till. För Kite var hela tiden på bristningsgränsen och jag var helt medveten om att hon hade skällt ut mig i fjärren om jag gjort den. Jag hade dessutom luftat tanken med mina lagkamrater innan att jag skulle avstå den och de höll med mig till fullo.

Helhetsmässigt var jag väldigt nöjd, Kite var inte störd av den annorlunda miljön, musik som började spelas på en fotbollsplan, hundarna i den närliggande ringen, hejjarklacken eller något. Det enda som störde henne var rutan och konorna och de är ju där oavsätt mästerskap eller träning 😉

Landskamp norge 277

Jag har haft det så otroligt roligt denna helg, världens bästa kamrater och lagmedlemmar man kan tänka sig. Mer om träning och bilder kommer i andra inlägg =)

Landskamp norge 537

Annonser