Kite är som ni vet hos min vän Josefine. Vi tränar ju många gånger per vecka tillsammans och pratar åtskilliga timmar i telefon därtill. Vi kompletterar varandra bra som hundtränare och förstår varandra väldigt väl. Jag tycker Josefine är en grym hundtränare – kolla bara på hennes stjärnskott Vera. Hon har alltså mitt fulla förtroende och har fått äran att träna Kite åt mig i några dagar. Fjärren har plockats ner i yttepytte små bitar och börjats om från början. Bakdelskontroll och stadga. Stå still med bakbenen på en planka. Bygga upp en förståelse för själva rörelserna. Jossan har även gjort en plan hur jag ska träna vidare på detta moment.

Nästa vecka kommer Veris hem till mig för att träna vallning. Tanken med det är att Vera ska få många, korta, trevliga pass hos fåren. Bygga självförtroende och förståelse för de ulliga djuren.

Kiteis och Veris

Perfekt att kunna byta erfarenheter och kunskap med varandra !

Annonser