Som skiftarbetare är man ledig olika tider på dygnet. Denna vecka jobbar jag tre eftermiddagar och två nätter. Alltså har jag förmiddagarna lediga. Visst är det tråkigt att inte hinna träffa Fredde men det finns många andra fördelar med att vi går om varandra, till exempel behöver väldigt sällan fixa hundvakt. Endast de 5 förmiddagarna jag jobbar behöver vi hjälp. Då brukar mina snälla svärföräldrar eller Katta ställa upp och ta hand om flickorna.

 

Det är väldigt lyxigt att få vara hemma på förmiddagarna med sovmorgon och solsken. De här tre dagarna har jag ätit frukost ute i solen, gått långpromenader i shorts, motionssimmat hundarna, vallat och tränat lydnad. Idag tränade Katta och jag på hemmaklubben. Det blev riktigt bra träning och Kite kändes kanonfin.

Jag har ju fått avdrag på rutorna på alla tre elittävlingar vi har gjort – Kite har bågat in i rutan från sidan. Efter en liten analys har jag kommit fram till att det antagligen beror på träningsmiljön. Hemma och hos Katta är planerna ganska trånga och skicken till rutan blir alltid längs någon kant av planen- där har hon alltså en slags riktningshjälp. På tävling är planerna oftast mycket större och rutan är placerad mitt på plan. Kite springer då i en båge tills hon får syn på rutan och springer in i den. Så där låg dagens fokus. Långa rutskick utan stöd av kanter. Jag började med att hjälpa henne med en synlig leksak i rutan och det sista skicket var på ca 40 meter utan hjälp. Hon sprang klockrent in i mitten. Duktiga lilla hund !

Vi jobbar även vidare med fria följet, fjärren och vittringen. Positionsförståelse, rörelsemönster och självförtroende.

På onsdag är det tävling igen, då ska Katta, Jossan och jag köra på samma tävling ! Myspys =)

 

 

Annonser