Nu är det tolv veckor sedan Tova och Kite fick sina Bravecto-tabletter mot fästingar. Jag kan bara säga hur nöjd jag är, jag har inte märkt av en enda bieffekt på flickorna och jag har plockat oförskämt lite fästingar. Många krypande har jag så klart tagit men väldigt få sugande. Desutom väldigt skönt att slippa att daltande med halsbanden när det är baddags. Flickorna simmar näst intill varje dag. Med 4a sjöar inom 5kilometer blir det gärna så. Visste ni att Finspång är Sveriges sjörikaste stad?

Jag kan endast säga en nackdel med tabletterna och det är att det blir mer krypande fästingar på mig, på golv och i sängen. Men hellre det än på hundarna.

Kite är ingen riktig fästingmagnet även att hon rör sig på exakt samma ställen som Tova. Men henne har jag plockat två eller tre sugande fästingar på. Tova som med halsbanden eller utan kanske har 5-6sugande fästingar på sig varje dag har med tabletten haft 2-3 i veckan nu vilket är otroligt mycket mindre.

Dock har det blivit lite fler fästingar de sista dagarna. Antar att effekten börjat gå ur.

-Trotts vallning på sommarängar är fästingarna få!

Annonser