Idag kändes Kite redan mycket bättre, bättre av två dagars lydnadsvila. Inga konstiga ljud som pös ur eller märkliga tix. Så himla skönt att jag fick det svart på vitt i tisdags med mina kära vänner.

fina blommaafina tova fina kite

 

 

 

 

 

 

 

 

Första passet ville jag bara känna av henne och bygga självförtroende. Jag tog ett stort fårskinn som vi använde som targetmatta och skickade från alla tänkbara håll och med dirigering. Stadgan fungerade fint och ljudfritt!

Frivilligt fritt följ med fokus på position och sitta still när apporter kastas. Det gick finfint och kändes riktigt bra.

Kite fick gå in och vila och Tova fick ett litet freestylepass, men hon känns definitivt inte helt fräsch. Hon skakar så otäckt i bakbenen vid lite ansträngning. Hon har fått en liten knöl på korset, det satt en fästing där förra sommaren. Jag hoppas verkligen inte det är någon tumör som trycker på nerverna eller något annat obehagligt.

Kite fick komma ut igen och köra lite vittring och hålla fint i apporter. Det gick bra. Men en liten konflikt vid hopp-metallen uppstår när jag ska kasta den. Jag vet inte om det är för hon tycker den är lite otäck eller om det kommit sen jag råka slå den i huvudet på henne. Eller jag stod och höll den när jag pratade med Katta och Kite kom och hoppade upp på mig och drog  huvudet i apporten med en rejäl smäll. Tok-hund!

Jag klantade mig och körde pass två lite för länge, att man aldrig lär sig ?

fritt följ louise kiteEfter träningen åkte jag och hundarna till nya gården och började i fårhuset. Så himla roligt att tiden är kommen för  vårat livs projekt. Idag röjde vi ur allt som låg på ovanvåningen i fårhuset, säkert 30år gammal halm som nu mest var damm. Vi ska byta ut golvet/innertaket, riva väggar, måla och fixa. Vill ni följa med på resan mot en fårgård här i bloggen?

fårhus1f bråte f hage  f tomten

Annonser