Jag har blivit mycket duktigare på att planera, utvärdera och följa upp mina träningspass. Och jäklar vad jag fort vi har utvecklats. Jag tycker vår träning verkligen snäppats upp ett par steg och jag ser många framsteg både hos mig och Kite. Jag filmar nästan alla träningspass, tittar på mina egna rörelser, hur Kite agerar, mina belöningspunkter, tajming, hur hon svarar på olika belöningar mm. Alla är väl riktigt duktiga tränare på sidan av ? Där man ser hur olika hundtränare skulle kunna agera annorlunda. Och vem är inte bäst att analysera då ? Sig själv så klart. Där kan man ju verkligen förändra och utveckla utan missförstånd.

Att vi har en ganska tydlig plan på vad som ska tränas är oxå väldigt skönt, passen blir så mycket mer strukturerade och jag ser till att alltid försvåra övningarna. Annars blir ju inte delmålen klara till utsatt tid.

louise kite gladJag checkade av elitmomenten för ca 2veckor sedan hos Katta. Då var det inte många moment som fungerade trots mycket hjälper och belöningar. Igår checkade jag av momenten igen i sin helhet på rad efter varandra med några få, väl utvalda belöningar och momenten funkade riktigt bra. Även om det är en bra bit kvar tills de sitter helt hundra är det stor utveckling på bara två veckor. Tyvärr blev det passet inte så bra filmat. Hade satt upp ett stativ men lyckades inte vara i bild så mycket. Hade varit kul att jämföra de två träningspassen annars.

Här kommer gårdagens träningspass:

Annonser