Idag ville jag checka av alla moment i eliten. Hur ser de egentligen ut ? Vi har ju kampanjat dirigeringsapporteringen och friaföljet i två veckor nu och bara lagt in några enstaka andra moment i passen.

kite fokus

Fria följet kändes bra, förutom språngmarschen där jag lyckades trampa på henne och hon blev lite skuttig/osäker. Språngmarsch behöver vi generellt verkligen träna mer på.
Hon satt i alla halter utom en, gjorde alla vändningar och stegförflyttningar bra.

I zäta var hon i fel tanke på första sträckan. Den var mot rutan och Kite var nog helt hundra på att hon skulle skickas. Och istället för att jag hjälpte henne att ändra tanke så körde jag bara, korkat! Första skiftet blev fel, stå blev sitt. Något som händer då och då. Hon lyssnar ju på första bokstaven, sss och slår ner baken. Jag funderar på att byta ut mitt kommando. De andra två skiftena blev riktigt bra. Men stadgan är inte bra. Jag skulle verkligen behöva träna in frys blicken framåt. Transporterna var hyfsat bra.

Inkallning med stå och ligg, hon la sig på stå och på ligg. Ingången var bra men sne (vi har bytt till gå runt mig istället).

Kon+rutan, jag mitt klantarsel hade ställt kon med två apporter bakom rutankonen. Hon sprang dit och hämtade en apport… Bort med de störiga sakerna och rutan gick kanon. Inkallningen/avslutet var slarvigt.

Dirrigeringsapporteringen; fröken glömde bort att stanna vid konen och dök direkt på apporterna. Gör om gör rätt, då gick det mycket bättre. Dåligt avslut av mig, jag måste vara mer lugn och samlad med Kite och inte tjoa så dant.

Hopp+metall; tokladdad på apporten och sprang förbi hindret. Jag stoppade henne och skickade om, mycket bra. Något dallrigt grepp om apporten, men inget tugg !

Vittring; något het innan näsan kopplades på. Tok på första kontakt på vittringen. Fin ingång.

Fjärren; lyssnaleken hade gett resultat från i tisdags, inget tjuvande på nerläggandet (inte i inkallningen heller). Jag utgick och väntade länge innan jag gjorde ett skifte, väntade länge och gick tillbaka och avslutade.

Jag visste ju innan att momenten inte är helt 100 men det var bra att checka av för att se vad som inte funka nu. Träning är verkligen färskvara, jag upplever även att när något nytt lärs in försämras något annat. Men nu är jag taggad att göra en ny träningsplan av denna information. Något jag är galet nöjd med är att vi format fram en dirrigeringsapportering som liknar min målbild på bara två veckor !

https://instagram.com/p/0YCKzcClte/

kite

Annonser