Idag var första kurstillfället med Tova i HtM/freestyle för Margareta Löfgren. Innan kursen hade jag träningsdejt med Jossan och Vera på Bråvalla för lite lydnadsträning. Vi var på en stor, härlig fotbollsplan som jag länge suktat efter att träna på. Jag åker förbi den varje dag till jobbet. Tyvärr var den på tok för nära motorvägen och de bullriga bilarna störde mitt fokus, jag blir väldigt känslig när jag jobbat natt.

Träningen gick dock bra, Kite hade riktigt bra koncentration i fria följet. Trots att Jossan byggt en plan med ruta och konor höll Kite superfin kontakt. Så himla härligt.

Dirrigeringsapporteringen har gått så himla bra och vi har ökat flera steg varje pass. Idag gjorde jag det lite för svårt och vi fick några misslyckade repetitioner. Men vi hade en riktigt bra känsla igenom hela passet och hon tog mitt felande riktigt bra !

En klurig ruta med störiga koner fixade hon galant och vi gjorde en låång inkallning förbi ”markeringskonor” utan att hon skulle tjuva på stoppen – inga problem för krutdurken !

Lite koncentrationsövningar gjorde vi så klart också. Att lyssna på mina kommandon och inte någon annans är väldigt svårt. Men hon greppa leken riktigt fort och sållade ut mina ord från Jossans !


Vi är bara två deltagare på kursen, så otroligt lyxigt. Maggan gick igenom lite allmänt kring sporten och sedan började vi med de mest grundläggande övningarna. Övningarna vi fick till nästa lektion var:
Front, bakmarch på höger/vänster sida, kloss, snurra självständigt runt klossen och snurrar åt olika håll. Målet är att jag ska hinna dessa trix och lägga kommando på dem under två veckor. Ska bli riktigt kul att ha lite vettiga saker att träna på med Tova. Hon var så duktig och pepp på kursen. Det lös i ögonen på henne. Bästa Bus-Björn <3

Annonser